De Boei is los!

de Boei.jpg03-03-2022 08:36 03-03-2022 08:36

Wie had aan het begin van deze boeiende bestuursperiode verwacht dat we aan het eind daarvan dit mooie openingsfeest in West zouden vieren?!

Het begon met een droom. Een droom die stadsdelenmanager Timo Keuken en ik meenamen uit onze eerdere samenwerking in stadsdeel Zuid waar De Magneet is ontstaan. 

Bij mijn kennismaking met West trof me de diepgekoesterde wens van de wijkbewoners in historisch Pathmos om ooit weer hun wijkcentrum van het slot te krijgen. Gaandeweg deze periode groeide de wens bij het stadsdeel om partijen en activiteiten samen te brengen onder een dak. Immers, alleen ga je sneller, maar samen kom je echt verder. 

En gaandeweg werd die droom werkelijkheid. Helemaal toen bleek dat er een geïnteresseerde koper was voor het oude stadsdeelkantoor. Steeds meer inwoners en samenwerkingspartners en de stadsdeelcommissie West werden enthousiast en zetten ook hun schouders eronder om de droom mogelijk te maken.

Samen hebben we het gered en dat is zo waardevol voor West! Want door dicht bij elkaar te zitten lukt het nog beter om ons stadsdeel nog mooier, beter en veiliger te maken.

 Mensen, De Boei is los! Een plek voor iedereen. Een hart van, voor en door Enschede West. Lief stadsdeel, wees er ongelooflijk trots en zuinig op, want het is uniek wat jullie hebben gepresteerd samen! 

Jurgen van Houdt, wethouder

Foto Timo Keuken

« Terug