Beoogde coalitie verdiept uitgangspunten

raadzaal 3dinsdag 15 april 2014 18:00

via www.enschede.nl

De onderhandelaars van de voorgestelde coalitie (D66, BurgerBelangen Enschede, CDA, VVD en ChristenUnie) hebben gisteren verder verkend op welke wijze ze in de komende periode een duurzame financiële huishouding willen voeren.

De focus van de verdieping richtte zich op de kerntaken van de gemeente, indien duidelijk is hoeveel geld hiervoor nodig is kan een inschatting gemaakt worden van de mogelijke besteedbare budgetten voor de andere taken van de gemeente. De vooruitzichten – binnen de kaders van een strakke financiële sturing in de komende periode – lijken sober.

Afgesproken is om het weerstandsvermogen eind 2015 op peil te hebben, dit betekent dat de gemeente voldoende geld in kas moet hebben om alle mogelijke tegenslagen uit eigen reserves te kunnen financieren.

Verder zijn de onderhandelaars nader tot elkaar gekomen inzake de financiële doelen, voor wat betreft de inhoudelijke doelen is verdere verdieping noodzakelijk. In de discussie werd dit bestempeld als een “kip en ei” discussie, bekijk je eerst hoeveel geld je hebt en bepaal je dan welke doelen je daarmee denkt te kunnen realiseren? Of stel je eerst de inhoudelijke doelen samen om daarna te kijken hoeveel geld je daarvoor nodig hebt.

Ook is ingegaan op de kansen mogelijkheden van wijkgericht werken als het gaat over de decentralisaties.

De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op

Datum: woensdag 16 april

Tijdstip: 12:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: B&W kamer, Stadhuis Enschede, Langestraat 24

Onderwerp: Lastige punten en de financiële positie van de gemeente

Het begin van deze vergadering is besloten. Omdat we niet kunnen voorspellen hoelang er over dit onderwerp gesproken gaat worden kondigen we tijdens de vergadering op Social Media aan (Twitter, facebook en op www.enschede.nl) vanaf welk moment de vergadering openbaar zal zijn. Dat is ook het moment dat de livestream weer beschikbaar zal zijn.

De hierop volgende vergaderdata:

Donderdag 17 april van 10:00 uur tot 13:00 uur

Vrijdag 18 april is nog optioneel, op dit moment is nog onduidelijk óf en op welk moment deze plaats zal vinde

« Terug

Archief > 2014 > april

Geen berichten gevonden