Onderzoek NOEK

_noordelijke-ontsl-kaart_groot.550pxmaandag 29 oktober 2012 21:53

De ChristenUnie is niet overtuigd van nut en noodzaak van de Noordelijke Ontsluiting van Enschede Kennispark. Er wordt hiermee wel heel erg gefocust op het Kennispark. Maar hoe gaat het daarmee? Hoeveel banen levert dit werkelijk op? Bij de stedelijke koers hebben we al gekozen voor een verminderde uitrol. Is dit inderdaad zo'n succes dat het straks wellicht een investering van minimaal € 8 miljoen, schade aan het kwalitatief hoogwaardig landschap en toerisme niet meegerekend, rechtvaardigt en dat in de huidige tijd?

Het college doet een onderzoek, neemt deze vragen daar amper in mee en komt met een halfbakken alternatief, de pre-historische noordwest-tangent. De afgelopen tijd is aan de lopende band duidelijk geworden dat veel ambitieuze projecten onrendabel blijken te zijn. Het huidige college wil daar nu blijkbaar weer een project aan toevoegen. Wij gaan daar niet in mee.

Wat ons betreft kunnen de kosten voor het vervolgonderzoek naar de noordwest-tangent worden bespaard, dat ligt vast nog wel ergens in een la, en de miljoenen voor de voorgenomen aanleg van de wensrijke NOEK kunnen dan besteed worden aan kansrijke compensatiemaatregelen van het VCP en verbetering van de verkeersveiligheid. Maatregelen, niet alleen bestemd voor de bewoners van Enschede-Noord, maar voor alle Enschedeers.

« Terug

Reacties op 'Onderzoek NOEK'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.