Dit kan echt niet, respectloos en grensoverschrijdend - Huis aan Huis 12-09-12

woensdag 12 september 2012 22:24

Jurgen van Houdt, fractievoorzitter van de ChristenUnie Enschede, is duidelijk. “Het protest van de actiegroep Femen waar topless vrouwen drie kruizen omzaagden tijdens het festival Gogbot had nooit mogen plaatsvinden.” Van Houdt heeft vragen gesteld aan het college van B en W. “Want Gogbot wordt door gemeente Enschede gesubsidieerd. Moeten wij aan een dergelijke ‘kunstenfestival’ geld uitgeven?”

Van Houdt vindt dat er vrijdag een grens is overschreden. “En dat vindt niet alleen ik. We hebben van verschillende kanten klachten ontvangen. Ik ben er door mensen breed in de samenleving op aangesproken. Een protest tegen de veroordeling van de rockband Pussy Riot vind ik prima. Vrijheid van meningsuiting? Ja, ik ben helemaal voor. Maar ik ben niet voor een nodeloos kwetsende, discriminerende en godslasterlijke actie. Zoals je weet stonden ook op Golgotha drie kruizen. Waarom wordt een voor het christelijk geloof zo belangrijk symbool op zo’n respectloze manier behandeld? Dat had ik ook gevonden als het zou gaan om een andere godsdienst.”

De actie van Femen in Enschede was een Nederlandse primeur. “Maar die had nooit plaats mogen vinden. Vandaar dat ik ook aan het college van B en W vragen heb gesteld. Ik wil horen of het college wist van dit protest. En zo ja, waarom dit is toegestaan. Ook wil ik dat er een evaluatie komt over Gogbot. Want Enschede subsidieert het festival. Moeten wij in een tijd waar Enschede goed moet nadenken waar het geld aan uitgeeft, werkelijk een dergelijk gebeuren subsidiëren?”

« Terug

Reacties op 'Dit kan echt niet, respectloos en grensoverschrijdend - Huis aan Huis 12-09-12'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.