Jaarlijkse evaluatie van opvang Humanitas in Van Goolpand - TCTubantia 8 juni 2011

woensdag 08 juni 2011 20:00

Het lag voor de hand dat de gemeenteraad er deze week mee zou instemmen dat Humanitas Onder Dak naar het zogenoemde Van Goolpand gaat aan de Oldenzaalsestraat. College en raad vinden - nog steeds- dat centrumgemeenten als Enschede een maatschappelijke taak hebben waar het gaat om de opvang van daklozen. Een schrale troost voor de tegenstanders van dit project: de gemeente wil de naaste buren en andere belanghebbenden betrekken bij de inrichting van de openbare ruimte rond het gebouw tussen de Klomp en de Kalandergang.
Met name de fracties van D66 en ChristenUnie hadden daarop aangedrongen.Evert Westerbeek ( D66) pleitte ervoor in gesprek te blijven met de bezwaarmakers. Dat kan onder meer door hen te laten meepraten over de nadere invulling van de plannen. Ook moet er een jaarlijkse evaluatie komen met bewoners en Humanitas, waarbij de raad geïnformeerd wil worden over de uitkomst van dit gesprek.
Wethouder Marijke van Hees bestreed de suggestie vanuit de raad, dat er weinig contact zou zijn geweest met de omwonenden. Met de gevraagde evaluatie had ze geen enkel probleem. Ook kondigde Van Hees aan dat er rondom deze opvang sprake zal zijn van 24-uurs cameratoezicht.

« Terug

Archief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden