De vraag - Huis aan huis 16 mei 2011

maandag 16 mei 2011 19:12

Teleurgesteld na de nederlaag van FC Twente gisteren? En wat vindt je van de gekte rondom FC Twente; overdreven of juist een goed moment voor een feestje?

Eerlijk gezegd heb ik de wedstrijd niet gezien. Ik kijk geen tv op zondag en zat in de kerk in Woerden bij de doopdienst van de tweeling van mijn zusje. Natuurlijk is het jammer dat FC Twente geen kampioen is geworden, maar vanmorgen was ik bij de huldiging van het dames- en herenelftal en daar overheerste toch de trots. Na afgelopen jaar had ik niet verwacht dat FC Twente zo lang mee zou doen om de titel. En het moet natuurlijk ook geen gewoonte worden;) Nee maar wat er wel voor die tweede plek te zeggen is, is dat er zo zeker geen vanzelfsprekendheid op zal treden of een houding van we zijn er al, maar dat men er ongetwijfeld energie uit zal halen om te blijven bouwen aan de toekomst van de club.

Zelf kan ik wel genieten van de gekte rond FC Twente. Wij Tukkers zijn gepast trots op onze streek. In FC Twente hebben we een middel gevonden om dat aan de rest van het land te laten zien. Als ik in het westen ben dan kent men Enschede niet vanwege ons Muziekkwartier of alle culturele evenementen. Als je daar iemand vraagt naar Enschede, dan zegt men: FC Twente. Als het goed gaat met de club is dat samenbindend in de regio en goed voor de bekendheid van de stad. Het is een onderdeel van de samenleving en dat mag na het winnen van de J.C. schaal en de Beker door de heren en het kampioenschap van de dames zeker gevierd worden. Waar in Nederland kan dat nog zonder rellen? Juist, hier in Enschede!

Hartelijke groeten,

 

Jurgen van Houdt

Fractievoorzitter ChristenUnie Enschede

« Terug