CU-Europarlementarier Van Dalen op 18 mei bij Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM)

14-05-2011 07:54 14-05-2011 07:54

CU-Europarlementariër Peter van Dalen ontvangt a.s. woensdag een uitvoerig rapport – opgesteld door de Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM) -  over mensenrechten en godsdienstvrijheid  van Aramese Christenen in Turkije en Irak. De mensenrechtensituatie van de Aramese Christenen in Turkije en in Irak is buitengewoon ernstig. Aanvallen op hun kerkgebouwen, intimidaties, mishandelingen, discriminatie en de onteigening van landerijen zijn maar een paar voorbeelden van de leefomstandigheden van de Aramese christenen in Turkije en in Irak. In het bijzonder de positie van de Christelijke minderheden in deze landen en de gevaren waaraan zij blootgesteld zijn, komen in de jaarlijkse ABM-rapportage aan de orde.

Om de situatie van de Aramese christenen beter onder de aandacht te brengen, organiseert de Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM) i.s.m. Platform Aram op woensdag 18 mei om 19.00 uur een openbare bijeenkomst in het gebouw van Platform Aram, Vlierstraat 93 te Enschede, met als onderwerp: de overleving van de Aramese Christenen in Turkije en in Irak én de rol van Europa hierbij.

Op deze avond zullen de voorzitter van ABM, Aziz Aygur; CDA-Tweede Kamerlid en lid van de Raad van Europa Pieter Omtzigt en de ChristenUnie- Europarlementariër Peter van Dalen aanwezig zijn en in gesprek gaan met de aanwezigen. De avond zal voor een deel bestaan uit voordrachten en voor het resterende uit een paneldiscussie. De bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

Mede door de inzet van de Europarlementariër Peter van Dalen vond op woensdag 19 januari jl. voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Parlement een debat plaats over de positie van vervolgde christenen in het Midden-Oosten. Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) vroeg Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton om concrete actie: ,,De tijd van praten en mooie verklaringen is over."

« Terug

Reacties op 'CU-Europarlementarier Van Dalen op 18 mei bij Aramese Beweging voor Mensenrechten (ABM)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.