De vraag - Huis aan huis 7-3-2011

maandag 07 maart 2011 21:13

De christelijke partijen hebben bij de laatste Provinciale Staten verkiezingen een behoorlijke tik gekregen. Hoe komt dat en betekent dit het einde van de christelijke politiek?

Goede vraag, ik wou dat ik het antwoord daarop wist! Een pasklaar antwoord moet ik je schuldig blijven. Een van de oorzaken is denk ik de hogere opkomst ten opzichte van de verkiezingen in 2007. Dat werkt altijd wat nadelig voor de christelijke partijen. Daarnaast denk ik dat de lokale politiek veel dichter bij de burger staat dan de provinciale. Tenslotte denk ik dat de ChristenUnie landelijk teveel een links imago heeft gekregen terwijl rechts op dit moment lijkt te scoren.  Maar dit zijn maar wat gedachten hoor. Ik hou me van harte aanbevolen voor suggesties van lezers die in het verleden wel en deze keer geen ChristenUnie hebben gestemd. Zodat we daar ons voordeel mee kunnen doen.

Natuurlijk betekent dit niet het einde van de christelijke politiek! Eerder een hernieuwd begin. Gelukkig mochten we in Enschede als ChristenUnie een procentuele groei zien ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Dat stemt ons tot dankbaarheid en het geeft mij hernieuwde energie om de schouders onder de taak waartoe we geroepen zijn te zetten. Als ik kijk wat wij als fractie het achterliggende jaar allemaal hebben mogen bereiken dan ben ik daar erg dankbaar voor. Die lijn hopen we de komende drie jaar vast te houden en dan heb ik goede hoop op een mooie uitslag bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, oftewel dan hoop ik dat het ons gegeven wordt niet weer op 300 stemmen die derde zetel mis te lopen.

Hartelijke groeten,

Jurgen van Houdt
Fractievoorzitter ChristenUnie Enschede

« Terug

Archief > 2011 > maart

Geen berichten gevonden