De vraag - Huis aan huis 16-12-2010

donderdag 16 december 2010 19:45

Mijn vraag: Fred & Douwe failliet, winkels kunnen de huur van de Klanderij niet meer betalen. Waar eindigt dit en kan de gemeenteraad daar iets in doen? Dat is een goede vraag, ik heb geen idee waar dit eindigt. Het is jammer, maar wel logisch dat we ook hier nu de gevolgen van de economische crisis in de stad gaan voelen. De panden aan de klanderij zijn niet in eigendom van de gemeente. Even los van af we wat aan die huur zouden moeten doen, kunnen we daar dus niets aan doen.

Wat we wel zouden kunnen doen is kijken naar wat in faciliterende zin mogelijkheden zijn voor de gemeente. Spelen bijvoorbeeld de hoge parkeertarieven in onze gemeente hierbij een rol. Maar ook, hoe houden we onze binnenstad aantrekkelijk voor het publiek. Zo is de gemeente o.a. bezig met het actieprogramma binnenstad. We willen leegstand tegengaan en investeren o.a. met de ‘wallstreet shuffle’ in kleine bedrijfjes rond de binnenstadskern.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft afgelopen maandag besloten om op zondag alle supermarkten in de stad open te gooien. Naast het feit dat wij hier natuurlijk principiële bezwaren tegen hebben, zul je gaan zien dat dit averechts zal gaan werken voor het midden- en klein bedrijf in onze stad, die het dus al niet makkelijk hebben. Wij snappen dan ook niks van dit collegebeleid dat op gespannen voet staat met ander beleid en hebben, samen met de PvdA, een motie ingediend om dit besluit te evalueren en de effecten ervan in kaart te brengen. Anders gaan we straks echt dwalen door een dooie stad met alleen nog maar panden van het grootwinkelbedrijf. De kleine bedrijven kunnen niet zeven dagen per week open blijven, waardoor zij omzet verliezen en we zeker in de huidige crisistijd helaas weer meer leegstand creëren.

Jurgen van Houdt

« Terug

Archief > 2010 > december

Geen berichten gevonden