Rondvraag ChristenUnie over pand Spitfire in stadsdeelcommissie Noord

dinsdag 18 mei 2010 08:29

Geen coffeeshops dicht bij scholen!

Van omwonenden van de Deurningerstraat/Horstlindelaan heeft de ChristenUnie vernomen dat er opnieuw ontwikkelingen zouden zijn omtrent het ‘Spitfire’ pand aan de  Deurningerstraat 547. In 2007 heeft de eigenaar van dit pand een vergunning aangevraagd voor het vestigen van een coffeeshop. Destijds heeft de ChristenUnie ook al aandacht gevraagd voor deze ongewenste ontwikkeling. De aanvraag is afgewezen, wat heeft geleid tot een hoger beroep bij de Raad van State.

De ChristenUnie vraagt zich het volgende af:

1. Is het college op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. het pand Deurningerstraat 547 Enschede en wordt hierover gecommuniceerd met de buurt?

2. Wat zijn de mogelijkheden voor de gemeente om een eventuele vestiging nog te voorkomen als de rechter nu toch akkoord geeft om een gebruikersvergunning te geven voor een coffeeshop?

3. Uit onderzoek blijkt dat drugsgebruikers steeds vaker op jongere leeftijd starten met gebruik. Houdt het college, om die reden, hier ook rekening met het afstandscriterium van coffeeshops tot scholen? Naar de mening van de ChristenUnie zouden hier ook basisscholen onder moeten vallen. Is dit inmiddels aangepast in onze lokale regelgeving?

4. Kan de gemeente ook een rol vervullen bij het zoeken naar een andere invulling voor hergebruik van dit pand in een snel verjongende woonbuurt en in nabijheid van scholen?

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden