Humanitas krijgt geld voor buurtkamers Zuid - TCTubantia 27 februari 2008

woensdag 27 februari 2008 19:56

ENSCHEDE - Verantwoordelijk wethouder E. Wallinga had in december al laten doorschemeren, dat de buurtkamers in de Helmerhoek en de Stroinkslanden zich geen zorgen hoeven te maken.

Gisteren kon hij meedelen, dat het college van B en W een subsidie van bijna 39 mille beschikbaar stelt aan Humanitas. Met dit geld kan de organisatie haar activiteiten in 2008 voortzetten.

Het project in Zuid is een samenwerkingsverband van het stadsdeel Zuid, verzorgingscentrum De Posten, woningcorporatie De Woonplaats, welzijnsorganisatie Alifa en de lokale afdeling van Humanitas. De buurtkamers richten zich vooral op oudere buurtbewoners. Zij kunnen sociale contacten leggen (en blijven onderhouden) in deze kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingsruimte. Jaarlijks trekken de buurtkamers tussen de vier- en vijfhonderd bezoekers.

Vorig jaar stond het voortbestaan van dit project op de tocht. Vooral de tegenvallende bezoekersaantallen in de Stroinkslanden zorgden voor enige terughoudendheid bij de gemeente. Maar een verhuizing naar de Assinklanden deed het tij keren. Eerder benadrukte Wallinga, dat ook de overige partijen hun (financiële) verantwoordelijkheid moeten blijven nemen.

« Terug

Archief > 2008 > februari

Geen berichten gevonden