Achilles snakt naar trainen op kunstgras - TC Tubantia 09-02-10

dinsdag 09 februari 2010 12:06

ENSCHEDE – De christelijke voetbalvereniging Achilles luidt de noodklok: op het complex aan de Horstlindelaan moeten snel twee kunstgrasvelden worden aangelegd, anders zit de club na dit seizoen zonder trainingsaccommodatie.

Eind vorig jaar leek een oplossing nabij, bevestigt Achilles-bestuurder Han Deuzeman, maar intussen is de situatie weer veranderd in het nadeel van de voetbalclub. De nieuwe eigenaar van de grond waar Achilles nu nog twee trainingsvelden heeft (ten noorden van de Horstlindelaan) heeft de huur met ingang van juni dit jaar opgezegd. Hij wil het perceel bij z’n landgoed aan trekken om zo een oppervlakte te halen die nodig is voor subsidie, vermoedt Deuzeman.

Dat houdt in dat Achilles het na dit seizoen moet doen met de drie velden op het sportpark ten zuiden van de Horstlindelaan. Op zich kan dat, maar dan moeten daar twee grasvelden plaats maken voor twee kunstgrasvelden. „Dan kunnen we de beide kunstgrasvelden door de week gebruiken voor de trainingen. Zaterdag hebben we dan voor de wedstrijden drie velden ter beschikking, een gewoon veld en de twee kunstgrasvelden”, doet Deuzeman uit de doeken.

Haast is geboden, want vanaf juni zitten de voetballers dus zonder trainingsvelden. De zomerperiode kan volgens woordvoerder Deuzeman mooi worden gebruikt voor de aanleg van de twee kunstgrasvelden. Een aanvraag hiervoor heeft Achilles al een paar jaar geleden bij de gemeente op tafel gelegd. „ Jarenlang is er over kunstgrasvelden bij Achilles gesproken maar nu de deadline van juni 2010 nadert, heeft de gemeente waarschijnlijk geen geld meer om deze optie bij ons te verwezenlijken”, vreest het bestuur. Uitwijken naar buurman Emos of het Horstmanpark aan de overkant is volgens Deuzeman geen optie. „Emos wil het clubhuis verplaatsen en heeft alle ruimte zelf nodig. Oversteken naar het Horstmanpark is te gevaarlijk, zeker nu op de Horstlindelaan zestig in plaats van dertig kilometer mag worden gereden.”

De clubleiding vindt dat de politiek zich snel over de kwestie moet uitspreken. „Nog voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.” Voorzitter Bert Barneveld legt vanavond in de stadsdeelcommissie Noord nog eens uit hoe hoog de nood is voor de voetbalclub. De ChristenUnie wil vanavond opheldering van wethouder Roelof Bleker. De fracties van PvdA, CDA en ChristenUnie droegen het college vorig jaar al in een motie op om er voor te zorgen dat er medio 2010 een oplossing is voor de problematiek rond de trainingsvelden van Achilles. Die motie werd door alle fracties gesteund.

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden