Voor elkaar!

vrijdag 02 december 2005 09:43

Bij mijn benoeming tot lijsttrekker door de ledenvergadering van de ChristenUnie Enschede heb ik een korte speech gehouden. Daarbij heb ik uitgelegd, waarom de ChristenUnie met het motto “Voor elkaar!” de verkiezingsstrijd in wil gaan.

Bij mijn benoeming tot lijsttrekker door de ledenvergadering van de ChristenUnie Enschede heb ik een korte speech gehouden. Daarbij heb ik uitgelegd, waarom de ChristenUnie met het motto “Voor elkaar!” de verkiezingsstrijd in wil gaan.
 
Het lijkt er steeds meer op, dat onze huidige maatschappij vast loopt. De welvaartstaat lijkt op zijn einde te lopen, overal zie je bedenkelijke tekenen van moreel verval. Het lijkt wel of elke samenhang in de samenleving ontbreekt: ieder leeft voor zich en bekommert zich niet meer om zijn naaste. Daarnaast beheerst angst voor terroristen en voor moslims ons steeds meer. Populistische ‘nieuwe’ politici lijken veld te winnen. En al te gemakkelijk wordt godsdienst gezien als de oorzaak van fundamentalisme en radicalisering.
 
Los van de wortels
Grote ideologieën hebben afgedaan, veel politieke partijen zijn losgeraakt van hun wortels en hebben geen verweer meer tegen populisme en materialisme. De overheersende en dus politiek correcte beweging is die van het neoliberalisme: de absolute vrijheid van het individu, desnoods ten koste van de ander.
 
Gelukkig wordt binnen dit sterk in beweging zijnde politieke veld de ChristenUnie door vriend en vijand herkend als een stabiele, standvastige en dus betrouwbare partij. Wij laten onze wortels niet los, maar blijven ons funderen op de Bijbel als de openbaring van Gods bedoeling met deze wereld. De ChristenUnie is dan ook voor velen moeilijk in te delen in het politieke spectrum van links of rechts. Wij zijn niet rechts, wij zijn niet links, maar wij zijn Christelijk-sociaal.
 
Landelijk staat de ChristenUnie er - na een flinke dip in 2002 en 2003 - gelukkig weer heel goed voor. André Rouvoet is hèt gezicht van onze partij en scoort zeker na het referendum over de Europese Grondwet bijzonder goed in de media. In landelijke peilingen stijgen wij van 3 naar 6 Kamerzetels. Dat geeft goede hoop op een positieve uitslag bij de verkiezingen van maart 2006 voor de gemeenteraden.
 
Drie zetels
Onze campagnedoelstelling is om 4.000 stemmen te halen, zodat we onze drie zetels behouden en weer kunnen deelnemen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Om dat doel te bereiken voeren we een intensieve campagne, waarbij we ook nieuwe kiezers voor de ChristenUnie willen interesseren. Dat is nog een hele opgave, waar we allereerst Gods zegen bij nodig hebben, en daarnaast uw steun en gebed.
 
We hebben een sterk verkiezingsprogramma geschreven, waar ik graag met de nummers 2, 3 en 4 van de kandidatenlijst de boer mee opga. De ChristenUnie wil tegenover het heersende individualisme juist relaties tussen mensen centraal stellen. Vandaar ons motto “Voor elkaar!”, dat uitdrukt, dat wij in onze samenleving zorg voor elkaar moeten hebben en zwakkeren moeten ondersteunen. Dat is met name ook de rol van de overheid.
 
Onze bijbelse opdracht is, naar Jeremia 29 vers 5-7, dat wij ons inzetten voor de bloei van onze samenleving en dat wij daarvoor tot God bidden. Vanuit die inspiratie zet ik me als lijsttrekker graag in voor een stevig ChristenUnie geluid in ons stadsbestuur. Stem 7 maart op de ChristenUnie!
 
Tymon de Weger, lijsttrekker

« Terug

Archief > 2005 > december

Geen berichten gevonden