Van Hoof te gast in Enschede

vrijdag 02 december 2005 16:02

Staatssecretaris H. Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bracht maandag 28 november een werkbezoek aan Enschede. Wethouder T. de Weger had hem uitgenodigd om kennis te komen nemen van het Actieplan Werk en Bijstand.
Hij prees de inzet en de efficiente aanpak van de gemeente Enschede. In vergelijking met andere actieve gemeenten slaat Enschede beslist geen slecht figuur, aldus Van Hoof.

Staatssecretaris H. Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bracht maandag 28 november een werkbezoek aan Enschede. Wethouder T. de Weger had hem uitgenodigd om kennis te komen nemen van het Actieplan Werk en Bijstand.

Met dit plan wordt getracht het aantal bijstandsgerechtigden te verlagen en mensen (weer) aan het werk te helpen. Van Hoof werd ook bijgepraat over het nieuwe Werkgeversloket en de Enschedese insteek op de modernisering van de Wet Sociale Werkvoorziening.

Na afloop van het werkbezoek gaf de staatssecretaris aan, dat hij begrepen heeft, dat Enschede vanuit een moeilijke positie met veel werkloosheid en veel uitkeringsgerechtigden hard moet werken om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Hij prees de inzet en de efficiente aanpak van de gemeente Enschede. In vergelijking met andere actieve gemeenten slaat Enschede beslist geen slecht figuur. Aldus staatssecretaris Van Hoof na zijn werkbezoek aan Enschede.

Tymon de Weger, wethouder
t.d.weger@enschede.nl

« Terug

Archief > 2005 > december

Geen berichten gevonden