Bedrijfsverzamelgebouw om trots op te zijn

maandag 17 oktober 2005 09:14

Nieuwsgierige voorbijgangers moeten nog even geduld hebben. Begin april 2006 gaat het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen van start in het voormalige V&D-pand aan de Brammelerstraat. ‘Dit wordt weer een gebouw waar de Enschedeërs trots op kunnen zijn!’

Uit: Tubantia van donderdag 13 oktober 2005.

ENSCHEDE - Nieuwsgierige voorbijgangers moeten nog even geduld hebben. Begin april 2006 gaat het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen van start in het voormalige V&D-pand aan de Brammelerstraat. ‘Dit wordt weer een gebouw waar de Enschedeërs trots op kunnen zijn!’

In het Bedrijfsverzamelgebouw werken het CWI (Centrum Werk en Inkomen), UWV en de gemeenten Enschede en Haaksbergen nauw samen. Vanaf 1 april moet dit dé plek worden, waar mensen terecht kunnen voor werk of financiële bijstand. Het gebouw biedt ook onderdak aan andere organisaties, die te maken hebben met werk, uitkering en aanverwante zaken. De tweede verdieping wordt in zijn geheel gehuurd door Xtra Source, een Amerikaans call-center.

Het bijna zeventig jaar oude pand (circa 8500 m2, Amsterdamse School) wordt momenteel in zijn oude staat teruggebracht. ‘Van de schil tot de fameuze liftpartijen.’ Eind dit jaar is de oplevering gepland. April volgend jaar hopen de gebruikers hun intrek te kunnen nemen in het Rijksmonument.

Vooruitlopend op dat heuglijke moment werd gistermiddag een aftrapbijeenkomst gehouden in het CWI. Tijdens die bijeenkomst bekrachtigden de vier partners hun samenwerking in een dienstverleningsovereenkomst. Wethouder T. de Weger liet bij die gelegenheid weten, dat het werkgelegenheidsbeleid van de gemeente zijn vruchten afwerpt. Zo slaagde een groep jongerenacquisiteurs erin om in een half jaar tijd tweehonderd vacatures op te vullen. Ook het Workstep-project, bedoeld om jongeren sneller aan het werk te krijgen, is succesvol. Binnen twee maanden kunnen veel jongeren worden doorgeleid naar een baan.

Vertegenwoordigers van het CWI en de VNO-CNW spraken gisteren de hoop uit, dat zich nog meer partners melden voor het Bedrijfsverzamelgebouw. Concreet wordt daarbij gedacht aan de uitzendbureaus en het onderwijs (ROC en HBO).

« Terug

Archief > 2005 > oktober

Geen berichten gevonden