Hadassa Meijer nieuwe lijsttrekker ChristenUnie Enschede

Hadassa Meijer.jpgdonderdag 04 november 2021 22:00

Jurgen van Houdt opnieuw wethouderskandidaat

Hadassa Meijer (41) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie in Enschede. Dat hebben de leden van die partij vanavond op voordracht van het bestuur besloten. Hadassa is een ervaren politica en stond onlangs nog op de landelijke lijst van de ChristenUnie. Het bestuur prijst haar ‘grote hart voor mensen en haar enorme netwerk in de stad’. Wethouder Jurgen van Houdt (40) staat vierde op de lijst en is opnieuw de wethouderskandidaat van de partij.

Het bestuur: “We zijn enorm blij dat Hadassa beschikbaar is als lijsttrekker. Met haar werk in de raad en bij het Huis van Verhalen op het Roombeek staat ze midden in onze stad. Onder haar leiding zullen we blijven opstaan tegen onrecht en opkomen voor mensen die in de knel komen. Onze ambitie is om tenminste 3 zetels te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Met Jurgen van Houdt hebben we bovendien een sterke wethouders kandidaat, die bewezen heeft onze idealen ook echt te kunnen verwezenlijken als een betrouwbare bestuurder.”

Samen recht doen

Meijer wil het accent leggen op het sociale hart van de ChristenUnie. “We moeten opstaan tegen het onrecht in onze stad. Bijvoorbeeld voor vrouwen die in de prostitutie belanden of jongeren die drugsverslaafd raken. Enschede moet goed blijven zorgen voor ouderen, mensen in armoede, daklozen en vluchtelingen. Ik kijk er naar uit om met een geweldige lijst samen recht te doen aan Enschede.”

Top 6

De ledenvergadering van de ChristenUnie stelde donderdag de complete top 6 van de lijst vast. Op de tweede plek staat het ervaren gemeenteraadslid Henri de Roode (66), uit het Stroinkslanden. Hij is de huidige fractievoorzitter en een echte verbinder. Hij brengt bovendien veel dossierkennis en ervaring in en is daarmee een stabiele factor.

Adviseur minister

De hoogste nieuwkomer en opvallende nummer 3 is Harmjan Vedder (34), met zijn jonge gezin woonachtig op het Hogeland. Hij was de afgelopen vier jaar politiek adviseur van minister Arie Slob en werkte eerder voor de Eerste en Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Hij is nu directeur van twee basisscholen in Twente.

Nieuwe talenten

Op plek 5 en 6 staan twee talenten voor de toekomst. Nummer 5 Marnix Hobbelink (32) is goed ingevoerd in de stad. In het dagelijks leven is hij student Bestuurskunde, bezig met afstuderen, en voorzitter van de diakonie van Stadskerk de Verbinding. Hij woont in het centrum. Op 6 staat Frieda van Limbeek (31), onderzoeker aan de UT op het gebied medische beeldvorming. Zij woont op het Boddenkamp. Onder haar leiding komt ook het verkiezingsprogramma van de partij tot stand.De eerste 6 plekken van de verkiezingslijst zien er als volgt uit:

  1. Hadassa Meijer
  2. Henri de Roode
  3. Harmjan Vedder
  4. Jurgen Van Houdt
  5. Marnix Hobbelink
  6. Frieda van Limbeek

« Terug