Fietsvisie 2030 unaniem vastgesteld

Fietsvisie-2030.jpgvrijdag 16 april 2021 21:34

Enschede heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het verbeteren van de mogelijkheden om te fietsen. We willen graag dat alle verkeer kan blijven rijden en we willen een aantrekkelijke stad zijn om in te wonen. Daarom willen we ervoor zorgen dat fietsen in en om Enschede nog prettiger en veiliger wordt. Zodat we nog vaker op de fiets stappen en voor korte ritjes minder de auto gebruiken, waardoor de stad ook voor de auto bereikbaar blijft.

We hebben goed gekeken hoe het de afgelopen jaren is gegaan en waar ons fietsbeleid nog beter kan. Daarover zijn we gaan praten met inwoners van Enschede en hoorden dat het nog prettiger en veiliger kan worden.

Daarom hebben we nieuwe plannen gemaakt voor de komende jaren, deze plannen staan in deze Fietsvisie Enschede 2030.

Deze nieuwe Fietsvisie is onlangs unaniem vastgesteld door de Enschedese gemeenteraad en daar ben ik erg blij mee. We kunnen nu van start gaan met de uitvoering.

We hebben daarbij drie belangrijke doelen die we in 2030 willen halen:

- er wordt nog meer gefietst in Enschede;

- er gebeuren minder ongelukken met fietsers in Enschede;

- fietsers in Enschede zijn heel tevreden.

Om deze drie doelen te halen, gaan we vijf dingen doen:

1. We bouwen door aan goede fietspaden in de stad. We gaan het fietsnetwerk helemaal afmaken en zorgen voor goede fietsenstallingen in de hele stad om diefstal tegen te gaan.

2. We gaan ons nog meer inzetten voor verkeersveiligheid. Daarbij willen we schoolomgevingen en de oversteken van de singel veiliger maken. En we gaan verder met voorlichting voor zowel jongeren als ouderen.

3. We willen dat iedereen veilig kan fietsen in Enschede. Daarvoor maken we plannen zodat ook de nieuwe leden van de fietsfamilie zoals snelle e-bikes en elektrische bakfietsen veilig kunnen fietsen.

4. We proberen Enschedeërs die minder fietsen aan te moedigen om de fiets te pakken.

5. We gaan er voor zorgen dat je makkelijk met de fiets naar de bus kunt en proberen vervuilend verkeer uit het centrum te houden.

Jurgen van Houdt

« Terug

Reacties op 'Fietsvisie 2030 unaniem vastgesteld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.