Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Enschede

Stieneke in Enschede 4.JPGdonderdag 20 februari 2020 12:03

Op Valentijnsdag was het kamerlid Stieneke van der Graaf bij de ChristenUnie Enschede op bezoek. Ze volgde een druk programma. Met de burgemeester sprak ze over veiligheid, met de fractie sprak ze over de gemeentefinanciën en met werhouder Jurgen van Houdt over bereikbaarheid. Ze is ook verantwoordelijk voor alle drie de onderwerpen in de Tweede Kamer.   

Nadat Stieneke gesproken heeft over veiligheid met de burgemeester kreeg ze van de raadsleden Hadassa en Henri het rappor: 10 jaar bezuinigen in Enschede aangeboden. Dit rapport gaat over de bezuinigingen in de gemeente Enschede. Ze was erg blij dat ze het rapport kreeg overhandigd en wou het graag goed doorlezen. "We willen met Stieneke op Valentijnsdag onze liefde voor de stad Enschede delen, we hopen dat dit bezoek voor haar een aanmoediging zal zijn om zich in te zetten voor onze stad!" zo zei Raadslid Haddasa Meijer.

Tegelijkertijd zegt Stieneke al druk bezig te zijn in Den Haag met meer geld voor de gemeenten en in het bijzonder voor extra aandacht voor de regio's verder van Den Haag. Door Gert-Jan Segers is al een motie ingediend om te stoppen met de trap-op-trap-af systematiek, deze is aangenomen door de Tweede Kamer. Dit moet zorgen voor meer stabiliteit van het geld dat de gemeenten krijgen uit Den Haag.

Ook zet Stieneke zich in voor een goede uitkomst van de verdeelmodellen van de grensregio's. Dit is nu vaak spannend voor gemeenten in Twente. Ook gaat Stieneke met andere woordvoerders afstemmen hoe er meer kan gebeuren voor de gemeenten. Ze wil zo proberen de gemeenteefinanciën af te stemmen met het hele sociale domein waar de gemeente voor verantwoordelijk zijn. 

Naast de gemeentefinanciën is Stieneke ook bezig met bereikbaarheid van de gemeenten. Naast asfalt (de snelweg), houdt ze zich ook bezig met fietsen en het openbaar vervoer. (de trein) 

In een gesprek met onder andere wethouder Jurgen van Houdt van vervoer zijn de zorgen over bereikbaarheid met de trein gedeeld. Stieneke was nog niet gerust dat er voldoende aandacht zou zijn voor de gebieden buiten de randstad bij nieuwe plannen. Daarom werkt ze aan een regiotoets op voorstellen. Bij nieuwe voorstellen moet dan de vraag beantwoord worden of de verschillende regio's er wel goed in voor komen. In het bijzonder de grensregio's zoals de regio Twente zal hierdoor beter uit voorstellen van Het Rijk komen.

"We zijn blij met het bezoek van Stienek van der Graaf aan Enschede" vertelt het raadslid Henri de Roode. "We zullen goed contact blijven houden. Ook zijn wij heel benieuwd naar al het werk dat Stieneke gaat verzetten omdat ze goed begrijpt wat onze problemen zijn en we merken dat zij zich echt voor ons in Enschede in wil zetten." 

« Terug

Reacties op 'Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt Enschede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.