Werkbezoek aan woningcorporatie Domijn

Bezoek Domijn.jpgwoensdag 12 februari 2020 09:45

Maandag was de ChristenUnie fractie op bezoek bij woningcorporatie Domijn. We zijn hier langs gegaan omdat binnenkort het woondebat plaats zal vinden in Enschede. Hier gaat gesproken worden over hoeveel en wat voor woningen in Enschede bijgebouwd moeten worden. Het is dan goed om van de woningbouwcorporatie te horen hoe het gaat met de sociale woningbouw in Enschede.

We hebben gesproken over het bouwen van voldoende woningen. Het is goed om te horen dat er gekeken wordt naar hoeveel woningen er nodig zijn in onze stad. Aan de hand van deze getallen wordt er vanuit de woningcorporaties extra huizen gebouwd. Opvallend is wel dat de gemiddelde zoektijd van woningzoekers aan het stijgen is. De woningcorporatie vertelde ons dat bij Domijn de gemiddelde zoektijd in Enschede gemiddeld 8 maanden is.

De woningcorporatie vertelde ook over de energietransitie. In Enschede zijn ze hier mee bezig maar ze proberen dit rustig aan door te voeren bij al hun huizen zodat hun huurders hier zo min mogelijk last van hebben. Daarnaast proberen ze ook vooral te investeren in huizen die nieuwer zijn en dus langer blijven staan. 

We hadden goede gesprekken over de woningbouw in Enschede. Ook hebben we ervaringen gedeeld over de veranderende taken van de woningbouwcorporaties en de gemeente Enschede en hoe we hier slim mee om kunnen gaan. Het was goed om dit van elkaar te horen en zo meer te weten te komen van onderwerpen die binnenkort besproken gaan worden.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek aan woningcorporatie Domijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.