ChristenUnie Enschede vraagt meer geld van Den Haag

ChristenUnie landelijk motie.jpgzaterdag 23 november 2019 15:59

Op het ChristenUnie congres vandaag 23 november, is een motie van ons raadslid Hadassa Meijer aangenomen. Ze heeft deze motie samen ingediend met een wethouder uit de gemeente Opsterland. De motie roept de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie op structureel te zorgen voor meer geld uit het gemeentefonds voor de zorgtaken van gemeenten.

Al jaren bezuinigt de gemeente Enschede omdat er meer geld uit gaat dan dat er binnen komt. Een groot gat in de gemeentebegroting wordt geslagen door de zorggelden. De taken van de gemeente Enschede worden steeds groter maar het geld dat hier voor komt uit Den Haag via het gemeentefonds neemt af.

Om hier wat tegen te doen heeft het raadslid Hadassa Meijer een motie ingediend bij de landelijke ChristenUnie. Deze motie roept de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie op zich in te zetten om niet weer te bezuinigen op zorggeld en te zorgen voor meer geld van het rijk voor alle taken van de gemeente.

Hadassa Meijer vertelt: “Ik sta hier niet omdat ik het zo leuk vindt deze motie in te dienen maar omdat ik mijn stad kapot zie gaan. Wij hebben al tien jaar moeten bezuinigen. We zien dat alle gemeenten in Nederland worstelen met onze financiële situatie. Het water staat ons nu aan de lippen.”

De motie om te zorgen voor meer geld in Enschede is aangenomen met maar liefst 90% van de ChristenUnie leden die voor zijn. Het Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf gaat goed contact met de ChristenUnie Enschede blijven houden om zich in te zetten met deze motie aan de slag te gaan. De ChristenUnie Enschede blijft doorgaan met aandacht vragen aan Den Haag en is blij met deze eerste stappen die ondernomen zijn.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Enschede vraagt meer geld van Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.