Uitslag verkiezingen Provinciale Staten Overijssel

20190327 PS Overijssel.jpegmaandag 01 april 2019 20:39

De verkiezingsuitkomst voor de Provinciale Staten liegt er niet om.
Een mooie hoge opkomst doet vermoeden dat de interesse in de Provinciale politiek springlevend is. En dat is prachtig!

Provincie breed kreeg de ChristenUnie ruim 7200 stemmen extra ten opzichte van vier jaar geleden. In Enschede waren dat er 650 meer. Een geweldig resultaat. Met deze stemmen in die hoge opkomst kunnen we de vierde zetel behouden. Van krap vier naar royaal vier. Geweldig! De CU gaat de komende periode door met een mooie en enigszins vernieuwde fractie. Maar vooral met een stabiele ervaring en kennis.

Partijen als Forum en Groen Links werden heel groot en zullen van zich laten horen. CDA en VVD blijven ook meedoen als de grootste partijen. En de CU?
We gaan inzetten op het brede midden. Een samenhangend geheel proberen te vormen in een versplinterd politiek landschap.
We zullen in de komende periode constructief meedoen in een coalitie als het ons gegeven wordt. Maar ook in een oppositierol zullen we onze idealen blijven nastreven. Opkomen voor de naaste en spreken voor de zwakke. Juist daar waar het gaat om klimaatsopgaven en de maatschappelijke opgaven. Hierop zijn we aanspreekbaar.

We staan voor grote opgaven die gemakkelijk voor polarisatie kunnen zorgen. Daarom moeten we steeds op zoek naar draagvlak. Hiervoor zal regelmatig het gesprek aangegaan moeten worden met onze inwoners en achterban.

Een verkiezingsuitslag die ons aan het denken zet....
Hoe gaan we als Christenen vorm geven aan ons Provinciebestuur?
Hoe dan ook, met vertrouwen.
Vertrouwen in de toekomst, een betere toekomst!
Samen de weg gaan, achter Jezus aan.

Arjan Hof
Statenlid Provinciale Staten van Overijssel

« Terug

Reacties op 'Uitslag verkiezingen Provinciale Staten Overijssel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.