Aanwinst

vrijdag 22 september 2006 20:10

Uit: Tubantia van zaterdag 16 september 2006.
Dat jonge gezichten een aanwinst zijn voor de politiek bleek afgelopen dinsdag maar weer eens, tijdens de stadsdeelcommissie West. Jurgen van Houdt, de pas afgestudeerde aanwinst van de ChristenUnie en de 26-jarige juriste Roelyn van der Hoek, docente aan de Saxion Hogeschool, gaven nuttige hoorcolleges. Ook al snapten niet alle aanwezigen de strekking.

Zo betoogde Van der Hoek hoe de gemeente in haar ogen om moet gaan met een lastige kwestie over een illegaal verbouwde boerderij. Het voert te ver om het hier te herhalen, maar wij leken op de stadsredactie vonden het heel plausibel klinken.

Van Houdt baarde in een ander verband opzien met een toepassing van de zogenoemde regeling ‘ rood-voor-rood’, waarin agrarische opstallen plaats mogen maken voor woningbouw. Waar het nu nog aan ontbreekt is aan collega-politici die hun bijdrage op waarde weten te schatten.

In plaats van applaus kreeg Van der Hoek toegebeten dat ze dit soort ingewikkelde betogen beter van tevoren via de mail kan laten rondgaan. Dan is het ook voor anderen te volgen. Wethouder Jelmer van de Zee prees het betoog van Van Houdt, alsof hij het voor het eerst hoorde. ‘Maar ik heb u mijn scriptie gegeven’, antwoordde het commissielid van de ChristenUnie. Van der Zee:’Jawel, maar die is zo dik.’ ( NO)

« Terug

Reacties op 'Aanwinst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.