Actieplan Duurzaamheid

20150609 duurzaamdinsdag 09 juni 2015 21:08

Namens ChristenUnie geeft Janny Joosten een reactie op het actieplan duurzaamheid van gemeente Enschede.

Joosten: ‘Mijn fractie kan zich vinden in het actieplan duurzaamheid. Duurzaam omgaan met energie, zoeken naar alternatieve schone energie en verantwoordelijk zijn voor de leefomgeving die ons gegeven is, zijn uitdagingen die onlosmakelijk verbonden met de idealen van de ChristenUnie’.
Een punt van zorg is voor Joosten de plaatsing van windmolens. Deze kunnen de landschappelijke kwaliteit van het Twentse coulisselandschap aantasten. Tegelijkertijd is het zo dat het opwekken van schone energie in zo'n sneltreinvaart vorm krijgt, dat de kans bestaat dat de windturbines zoals we die nu kennen alweer achterhaald zijn voordat zij zijn geplaatst. De ChristenUnie plein echter voor behoud van het Twents cultureel erfgoed. Door mee te stemmen met de motie van de VVD wil Joosten de verrommeling van het landschap tegen gaan.
De ChristenUnie steunt ook de motie van Groen Links over de ‘verpakkingsvrije’ supermarkt. Wellicht is de aanpak niet helemaal effectief maar Joosten vindt het een sympathiek plan.

Tot slot, Enschede is groen en met het actieplan duurzaamheid dat de ChristenUnie zal steunen, denkt Joosten dat  Enschede nog groener kan worden.

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden