Nieuwsbrief 19 september 2023

Enschede
Nieuwsbrief 19 september 2023

Partijcongres en verkiezingscampagne

Beste leden,

Hierbij een speciale extra nieuwsbrief die in het teken staat van de Tweede Kamerverkiezing, het partijcongres en natuurlijk de campagne voor deze verkiezingen.

Partijcongres
Vorige week heeft de ChristenUnie de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma (concept) gepresenteerd. Op 30 september 2023 staat het partijcongres gepland en worden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma besproken en goedgekeurd.

Vóór die tijd is er nog de mogelijkheid om moties en amendementen in te dienen. Hiermee kan er bijvoorbeeld een voorstel worden gedaan om iets in het verkiezingsprogramma te wijzigen of toe te voegen. Op 27 september 2023 worden deze moties en amendementen gepubliceerd op de website van de ChristenUnie. Tijdens het partijcongres op 30 september 2023 kan hierover worden gestemd. Namens het bestuur zal Judith Koop op het partijcongres aanwezig zijn.

Verkiezingscampagne
De komende tijd zal ook de verkiezingscampagne losbarsten. En daarvoor hebben we vrijwilligers nodig! Je hoeft geen ervaring te hebben, enthousiasme is vooral belangrijk :)

Heb je een tijd en wil je een actievere rol spelen tijdens de campagne? Meld je dan aan voor het campagneteam!

Heb je minder tijd over, maar wil je wel een steentje bijdragen? Bijvoorbeeld tijdens één van de drie campagnezaterdagen? Dan zijn we ook erg blij met jou als campagnevrijwilliger!

Voor zowel een rol in het campagneteam als een rol als campagnevrijwilliger kun je je melden bij Judith Koop via E-mail judithkoop97@gmail.com of WhatsApp +31 6 11656952. Meer informatie volgt dan via haar.

Afsluiting
Wanneer twee vrienden samen zijn en één van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te krijgen.

Met deze prachtige bijbeltekst zet ons verkiezingsprogramma in. Het typeert iets van onze hoop. Het laat iets zien van ons geloof in de samenleving.

Met dit hoopvolle verhaal gaat de ChristenUnie de campagne in en we hopen hier gezamenlijk onze schouders onder kunnen te zetten.

Agenda komende tijd

22 september 2023 - deadline om amendementen en moties in te dienen
27 september 2023 - publicatie ingediende moties en amendementen
30 september 2023 - partijcongres 2023

4 november 2023 - campagnezaterdag 1
11 november 2023 - campagnezaterdag 2
18 november 2023 - campagnezaterdag 3
22 november 2023 - verkiezingen Tweede Kamer

Judith Koop, bestuurslid ChristenUnie Enschede