De vraag - Huis aan huis 20 april 2011

woensdag 20 april 2011 19:59

Mijn vraag: Er wordt gekozen voor een sobere herdenking van de vuurwerkwerkramp met de nadruk op onderlinge ontmoeting. Dit zou meer aansluiten bij de behoeften van de Enschedeërs. Wat vind jij daarvan? Zou de stad geen grotere rol moeten spelen in de herdenking met een ceremonie?

Het is een goede zaak dat wordt aangesloten bij de behoefte van de direct betrokkenen, waarbij we blijven herdenken. Dat moet je als overheid niet op willen leggen, maar moet je aan laten sluiten bij de wens die in de samenleving leeft. Tien jaar lang is er sprake geweest van een herdenking met een ceremonie. Dit jaar wordt er gekozen voor een informeler opzet.

Uit een enquête onder vijftig betrokkenen, die zich er met name in moeten kunnen vinden, is de behoefte om in de toekomst erbij stil te blijven staan naar voren gekomen. Uit eerbetoon voor de slachtoffers zullen we ook in de toekomst moeten blijven herdenken, maar volgens de betrokken dan graag wat informeler. Zonder veel ceremoniële activiteiten. Dat is een bewuste keuze die ik waardeer en respecteer. Er komt zo ruimte voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen op de dag van de ramp. Dat is belangrijk en kan vanaf 14.00 in Prismare.

Daarnaast blijft om half vier de kranslegging bij het herdenkingsmonument. Als vast onderdeel blijft verder gehandhaafd het luiden van de klokken om half vier en het vlaggen op de gemeentelijke gebouwen.

Jurgen van Houdt

« Terug

Archief > 2011 > april

Geen berichten gevonden