Bijdrage kandidaat wethouder Jurgen van Houdt - installatieraad

maandag 19 mei 2014 21:18

Dankbaar ben ik voor het feit dat de fractie van de ChristenUnie Enschede mij heeft voorgedragen als kandidaat wethouder Zorg, Welzijn, Sport, Integratie, Dierenwelzijn en stadsdeel Zuid. Een hele verantwoordelijkheid.

De afgelopen week heb ik eerlijk gezegd best geworsteld met de vraag of ik wethouder zou willen worden. Ik heb een leuke baan bij Consent met fijne collega’s en voelde me goed in mijn rol als fractievoorzitter. Daarnaast vraagt het wat van je privéleven en wil ik mijn vrouw Alída, die ik dank voor haar steun en onze dochters, waar er in november een derde kindje bijkomt, ook graag nog wel eens zien. Dat maakt dat je zo’n roeping, als die daadwerkelijk op je afkomt, goed wilt overwegen.

De voordracht voor juist deze portefeuille, die goed aansluit bij het christelijk sociale profiel van de ChristenUnie, ervaar ik echter als een eervolle taak en verantwoordelijke roeping. Ik ben dankbaar voor het door de fractie en de coalitiegenoten in mij gestelde vertrouwen en hoop dat ook de toekomstige oppositie dat vertrouwen zal uitspreken.

Ik kijk er naar uit om de komende bestuursperiode, aansluitend bij onze bestuursstijl en de raadsagenda, samen met de hele raad, de ambtelijke organisatie, inwoners, bedrijven en instellingen de uitdagingen die op ons afkomen uit te werken. Zelf hoop ik daarbij, in lijn met het coalitieakkoord, te werken vanuit de principes luisteren, richting geven, ruimte bieden en resultaten vragen. Daarbij hoop ik te inspireren door mezelf te zijn en te blijven, me kwetsbaar op te stellen, transparant en bescheiden te zijn.   

U weet dat ik mij in mijn politieke werk laat inspireren door de Bijbel. Een van de teksten die mij persoonlijk altijd heeft geïnspireerd voor mijn werk is psalm 82 vers 3, doe recht aan weerlozen en wezen, kom op voor verdrukten en zwakken. Dit staat ook meerdere malen in het coalitieakkoord: mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben, moeten die van ons krijgen. Dat is een opdracht die ik, wetende dat ik dat niet op eigen kracht kan, graag invulling wil geven. Mocht de raad straks instemmen met mijn voordracht, aanvaard ik mijn nieuwe functie dan ook in biddend opzien. Het is mijn persoonlijke wens dat velen in de stad dat met mij zullen doen.

Jurgen van Houdt

« Terug

Reacties op 'Bijdrage kandidaat wethouder Jurgen van Houdt - installatieraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.