Beoogde coalitie bespreekt uitgangspunten voor financiële degelijkheid

20140410 raadszaal enschedevrijdag 11 april 2014 18:14

via www.enschede.nl

Twee hoofdpunten: sluitende begroting en weerstandsvermogen 
De onderhandelaars van de voorgestelde coalitie (D66, BurgerBelangen Enschede, CDA, VVD en ChristenUnie) hebben vandaag verkend op welke wijze ze in de komende periode een duurzame financiële huishouding willen gaan voeren. Twee hoofdpunten zijn daarin leidend gebleken. Enerzijds de belangrijkste bouwstenen voor een sluitende begroting en anderzijds welk weerstandsvermogen heeft de gemeente nodig om financieel solide te zijn. Over het weerstandsvermogen is afgesproken dat dit eind 2015 op peil moet zijn.
De rol van gemeente, de financiële en beleidsmatige kaders, de doelen en de spelregels die de basis voor samenwerking vormen zijn de revue gepasseerd. Overwegingen die tot doel hebben om op hoofdlijnen tot één gemeenschappelijk kader te komen. Hoe gaan we om met eventuele meevallers of tegenslagen in de  toekomst? Wat leg je vast en wat niet? Het waren verkenningen die de basis hebben gelegd voor verdere bespreking op maandag. Partijen erkennen verder de risico’s op het sociale domein in het licht van de decentralisaties en zien dit als een gedeelde verantwoordelijkheid. 
Daarnaast zijn er aanvullende inhoudelijke en verdiepende vragen gesteld aan de betrokken ambtenaren en verduidelijkende vragen aan elkaar. De antwoorden op deze vragen worden maandagmiddag verwacht.
De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op:
  • Maandag 14 april
  • Tijdstip: 13:30 uur tot 17:00 uur
  • Locatie: B&W kamer, Stadhuis Enschede, Langestraat 24
  • Onderwerp: De financiële positie van de gemeente

De hierop volgende vergaderdata

Woensdag 16 april van 13:00 tot 16:00 in de B&W-kamer

Donderdag 17 april wordt er ’s ochtends vergaderd (tijdstip nog vast te stellen)

« Terug

Archief > 2014 > april

Geen berichten gevonden