Masterplan Fietssnelweg F35

20150421 F35maandag 20 april 2015 20:53

Fietsen is gezond. Fietspaden zijn belangrijk, maar niet tegen elke prijs. Wim Tekkelenburg reageert op Masterplan Fietssnelweg.

Regio Twente heeft een Masterplan Fietssnelweg opgesteld. De raad wordt gevraagd dit document als richtinggevend kader goed te keuren. Daarna kunnen op basis hiervan voor gemeente Enschede projecten worden uitgewerkt.

Wim Tekkelenburg, fractievoorzitter constateert dat fietsen goed is voor het milieu en de gezondheid. De fiets heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling door gemaakt en wordt in de toekomst een steeds belangrijker vervoermiddel. Volgens de ChristenUnie heeft de gemeente een stimulerende taak en moet zij zorgen voor goede basisvoorzieningen zoals bijvoorbeeld goed berijdbare en veilig fietspaden. De ontwikkeling van de fietssnelweg F35 past in deze visie.

Het Regionaal Masterplan Fietssnelweg F35 is een ambitieus en kostbaar plan. Zonder subsidie is het een te duur project voor de gemeente. De ChristenUnie wil het plan dus wel goedkeuren maar alleen als de subsidie ook daadwerkelijk wordt binnengehaald.

De gemeente Enschede moet immers haar begroting voor 2016 nog structureel sluitend zien te krijgen. Bovendien spelen er veel zaken die het nodig maken om voorzichtig te zijn. Denk hierbij aan de opgelegde bezuinigingen en de mogelijke effecten van de decentralisaties. Tekkelenburg roept daarom op tot voorzichtigheid.

De Christenunie wil daarom van de wethouder de toezegging dat na het opstellen van het voorlopige ontwerp, de  besluitvorming voor de drie ontbrekende schakels van de fietssnelweg wordt voorgelegd. Bij dit voorstel hoort dan een compleet financieel plaatje met de werkelijke kosten en de werkelijke subsidie. De raad kan dan een definitief besluit nemen.

« Terug

Archief > 2015 > april

Geen berichten gevonden