Van Houdt informeert Gemeenteraad over beleid bed-bad-brood Enschede

20150129 bbbdonderdag 29 januari 2015 19:51

Wethouder Van Houdt, ChristenUnie informeert de gemeenteraad over de inzet van gemeente Enschede voor de opvang van uitgeprocedeerden (bed-bad-brood).

De rijksoverheid is verantwoordelijk voor de opvang van uitgeprocedeerden. Onlangs heeft staatssecretaris Fred Teeven verklaard dat hij bereid is een financiële bijdrage te geven aan gemeenten die deze opvang verzorgen. Hoewel de secretaris nog niet duidelijk heeft gemaakt hoe hoog deze bijdrage zal zijn, wacht wethouder Van Houdt niet af, maar zet hij stappen om de opvang van deze groep mensen voorlopig te borgen.

Uitgeprocedeerden worden in Enschede niet aan hun lot overgelaten. Met de opvanginstellingen van Humanitas en het Leger des Heils is afgesproken dat zij een aantal plaatsen speciaal voor deze groep gaan inrichten. De opvang voorziet in een plaats om te overnachten, drie maaltijden per dag en de noodzakelijke voorzieningen voor persoonlijke verzorging. 

 Het is volgens de wethouder niet goed wanneer deze mensen geen toekomstperspectief hebben. Daarom wil het college dat zij meewerken om alsnog een verblijfsvergunning danwel reispapieren te verkrijgen. Dit zal in veel gevallen een moeilijke opgave zijn. Maar zonder actie blijft hun bestaan in Nederland uitzichtloos.

« Terug

Archief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden