ChristenUnie laat van zich horen in Stadsdeelcommissie Noord

20141230 afvalcontainerdinsdag 30 december 2014 11:16

Zwerfafval en bezuinigingen op openbare ruimte en Jaarprogramma Noord 2015
Lonnekermolen
Markt Mekkelholt (Deppenbroek)

Zwerfafval en bezuinigingen op openbare ruimte en Jaarprogramma Noord 2015

Janny Joosten heeft een vraag voor de wethouder. Dit naar aanleiding van het signaal dat Henk Lugtenburg van bewonersplatform Deppenbroek heeft gegeven.  Joosten vraagt zich af waarom de opbouw van de kosten voor het onderhoud van de openbare ruimte niet inzichtelijk kan worden gemaakt.  Wethouder Van Agteren meldt dat het college achter de schermen werkt om deze kostenopbouw inzichtelijk te krijgen. De wethouder zegt toe Lugtenburg hierbij te betrekken.

Het bewonersplatform meldt ook dat het lang duurt voordat Twente Milieu reageert op een oproep om grof vuil op te halen. De ChristenUnie wil weten welke actie de wethouder onderneemt om Twente milieu in beweging te brengen.

De wethouder wil dat het telefoonnummer van Twente Milieu op strategische punten meer bekend wordt. Ook moet Twente Milieu adequaat reageren. Van Agteren zegt toe dit te gaan regelen.

Namens de ChristenUnie stemt Janny Joosten van harte in met Jaarprogramma. Zij wordt graag uitgenodigd om af en toe initiatieven bij te wonen. Ook vraagt Joosten extra aandacht om (mantel)zorgers te betrekken bij initiatieven en hier extra aandacht voor te hebben. Ook de nieuwe wijkteams spelen hierbij een rol.

Lonnekermolen
De wethouder laat weten dat de Lonnekermolen niet wordt verkocht. Het college houdt vast aan principe ‘van akker tot bakker’. Stichting Lonneker Molen, hal en werkgroep zijn met elkaar in gesprek. De wethouder verwacht dat samenwerking tussen deze partijen goed komt.

Markt Mekkelholt (Deppenbroek)
De ChristenUnie wil graag dat deze markt er komt. Bij voorkeur via dialoog met alle partijen. Zo'n bewoners initiatief zou moeten worden gehonoreerd. De eventuele juridisch dreiging vanuit xxxx mag geen reden zijn om dit initiatief niet te steunen. De aanvraag voor de markt loopt al vanaf 2012.

« Terug

Archief > 2014 > december

Geen berichten gevonden