VVD-raadslid kan "megalomaan" plan niet uitleggen

donderdag 16 maart 2006 12:14

Uit: Tubantia van donderdag 16 maart 2006.

ENSCHEDE - In navolging van de wethouders Helder, Bleker en De Weger is ook het VVD-raadslid Arnold Enklaar niet erg te spreken over de bouw van een nieuw bezoekerscentrum in het Ledeboerpark. Onder het kopje 'Dit kan ik niet uitleggen' neemt hij in de jongste nieuwsbrief van zijn partij afstand van het 1,7 miljoen euro kostende plan. 'Hier past geen nieuwbouw en zeker geen groot futuristisch bouwwerk.'

Met de kleinst mogelijke meerderheid (4-3, inclusief burgemeester Den Oudsten) ging het college van B en W vorige week akkoord met het ambitieuze plan. De nieuwbouw moet niet alleen onderdak bieden aan de gemeentelijke afdeling Natuureducatie. Er is ook sprake van een expositieruimte en bezoekerscentrum. Het project wordt mede gefinancierd door de (groene) Triodosbank, die het bezoekerscentrum op termijn wil overnemen en vervolgens wil verhuren aan de gemeente.

De beide PvdA-bestuurders (Helder en Bleker) en hun collega van de ChristenUnie (De Weger) willen het bezoekerscentrum schrappen. Alleen een kantoor voor natuureducatie is in hun ogen voldoende. De wethouders krijgen steun van Enklaar, die verwacht had dat 'dit megalomane plan vanzelf een zachte dood zou sterven'.

De vice-fractievoorzitter van de VVD zegt niet uit te kunnen leggen waarom dit centrum goed is voor de stad. 'De afdeling Natuureducatie heeft een maatschappelijk nuttige taak en doet zijn werk goed daar twijfelt niemand aan. Maar ik vind de nieuwbouwplannen megalomaan, omdat ze niet in verhouding staan tot de huidige taken van de afdeling.' Enklaar heeft de indruk dat het werkterrein, de financiële middelen en het personeel van natuureducatie nogal zijn 'opgeblazen'.

Omdat hij wel voorstander is van een nieuw en beter onderkomen voor Natuureducatie pleit Enklaar voor het realiseren van een gebouw in landelijke stijl. Voor een kwart van de bouwsom kan dat bij het Lammerinkswönner worden neergezet. 'Dat kan ik uitleggen aan de burgers.'

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden