Wallinga (PvdA) en Van der Zee (GroenLinks) wethouders

donderdag 30 maart 2006 12:12

Uit: Tubantia van donderdag 30 maart 2006

ENSCHEDE - Raadslid Ed Wallinga wordt de derde PvdA-wethouder in het nieuwe college van B en W. GroenLinks wordt daarin vertegenwoordigd door de huidige fractievoorzitter Jelmer van der Zee. Vanmorgen wordt het nieuwe stadsbestuur officieel gepresenteerd.

Voor de derde wethouderszetel van de PvdA hadden zich drie raadsleden kandidaat gesteld: Ed Wallinga, Thomas Windmulder en Gerrit Dijkhuizen. Gisteravond koos de fractie dus uiteindelijk voor Wallinga. Volgens insiders was het een nipte overwinning.

Wallinga krijgt de portefeuille sociale zaken. De aanstaande wethouder is 57 jaar. In het dagelijks leven is hij directeur van het Steunpunt Minderheden Overijssel. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als stagecoordinator bij de faculteit Bedrijfskunde vn de Universiteit Twente. Wallinga was al tijdens zijn Groningse studietijd actief voor de PvdA. Sinds 1994 maakt hij deel uit van de Enschedese gemeenteraad. Daarnaast was hij bestuurlijk actief binnen de homobeweging.

Jelmer van der Zee wordt de eerste GroenLinks-wethouder van Enschede. Hij krijgt de portefeuille milieu, leefbaarheid en buitengebied en wordt stadsdeelwethouder Oost.

Van der Zee is 32 jaar, vrijgezel. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Belt-Schutsloot, een dorp in de kop van Overijssel. Hij studeerde van 1991 tot 1999 Chemische Technologie aan de Universiteit Twente, specialisatie Technisch Milieubeheer. Hij heeft zijn studie nog niet afgerond. Vanaf 2001 is Van der Zee werkzaam als projectmanager bij Septo Biotechniek BV, een klein bedrijf dat industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties ontwerpt en levert.

Van der Zee was onder meer actief in de studentenbeweging. In april 2000 maakte hij namens GroenLinks zijn opwachting in de Enschedese gemeenteraad. Een paar maanden later, na een breuk in de fractie, werd hij tot fractievoorzitter gebombardeerd. Zijn grote hobby is jazzmuziek.

« Terug

Archief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden