Van Houdt voorgedragen als wethouder ChristenUnie Enschede

_MG_1657F300b-1500vrijdag 16 mei 2014 10:03

Jurgen van Houdt (33) is door de fractie van de ChristenUnie Enschede voorgedragen als kandidaat wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Integratie en stadsdeelwethouder Zuid. Van Houdt, werkzaam als bestuurssecretaris bij Consent, draait sinds 2001 mee in de steunfractie en is raadslid sinds 2008. Hij was lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart en leidde de voorbije weken de onderhandelingsdelegatie namens zijn partij.

Van Houdt: “de voordracht voor juist deze portefeuille, die goed aansluit bij het christelijk sociale profiel van mijn partij, ervaar ik als een eervolle en verantwoordelijke roeping. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk er naar uit om de komende bestuursperiode samen met de nieuwe raad, de ambtelijke organisatie en partners de uitdagingen die op deze terreinen op ons afkomen invulling te geven.”   

“Jurgen heeft zich de afgelopen jaren en tijdens de onderhandelingen als een kundig fractievoorzitter bewezen en we zijn als fractie dankbaar dat hij onze voordacht heeft aangenomen” aldus de nieuwe fractievoorzitter Wim Tekkelenburg. De opengevallen raadszetel voor de ChristenUnie zal worden ingevuld door de eerste lijstopvolger, Janny Joosten uit Lonneker, leidinggevende bij werkgeversvereniging zorg en welzijn.

« Terug

Archief > 2014 > mei

Geen berichten gevonden