Alle supers zondags open - TCTubantia 14-12-2010

dinsdag 14 december 2010 19:55

- Elke supermarkt in Enschede die dat wil kan in 2011 op alle zondagen in het jaar de deuren openen van 16.00 tot 20.00 uur.
- Een meerderheid in de gemeenteraad van de PvdA, de VVD, D66 en GroenLinks heeft daartoe gisteravond besloten.

ENSCHEDE – Geen roulatiesysteem en geen loting voor de supermarkten die op zondag hun deuren mogen openen.Alle supermarkten die dat willen krijgen die mogelijkheid, van 16.00 tot 20.00 uur. Andere winkels in de levensmiddelenbranche zoals slagers, bakkers en groenteboeren krijgen die mogelijkheid niet. Met de stemmen van het CDA, BurgerBelangen, de ChristenUnie en de SP tegen heeft de raad gisteravond daartoe besloten.
De coalitiepartners het CDA en BurgerBelangen keren zich sterk tegen deze zondagopenstelling en willen alleen de twaalf koopzondagen in het centrum handhaven. Zij vinden net als de SP dat de kleine zelfstandigen te veel nadeel van deze openstelling hebben. Die angst hebben de voorstanders niet. De oppositiepartijen D66 en GroenLinks zorgen voor een meerderheid voor het collegevoorstel. De ChristenUnie is principieel tegen de openstelling van winkels op zondag.
Wethouder Marijke van Hees benadrukt dat de ervaring sinds september 2009 van de openstelling op zondag van een beperkt aantal supermarkten al leert dat dit in een behoefte voorziet, zowel bij ondernemers als burgers. Wel zegt ze toe in 2011 de gevolgen voor de kleine zelfstandigen te evalueren.

« Terug

Archief > 2010 > december

Geen berichten gevonden