Eén meter spoor bij station lijkt van goud - TCTubantia 3-12-2010

vrijdag 03 december 2010 19:07

ENSCHEDE - De ChristenUnie is het nu beu. Tweede Kamerlid Arie Slob eist dat er bij de grootschalige herinrichting van het station Enschede een rechtstreekse verbinding komt tussen het Nederlandse spoor en de spoorlijn naar Gronau. Het verbaast hem dat als argument voor het ontbreken van die koppeling steeds wordt genoemd dat het te veel kost.

„Eén meter spoor aanleggen om een rechtstreekse verbinding naar Duitsland te maken is zogenaamd te duur.” Slob wil nu van minister Schultz weten hoe hoog de extra kosten zijn. „Het kan nooit veel zijn, of dat stukje spoorstaaf moet van goud zijn!”Het hele emplacement van Enschede gaat in 2012 op de schop. Slob vindt het onbegrijpelijk dat in de plannen de rechtstreekse aansluiting van beide spoorlijnen ontbreekt. De minister wijst als reden naar de Regio Twente die deze wens niet heeft opgenomen vanwege de extra kosten.

De Tweede Kamer vraagt al twee jaar om het spoor in Enschede aan elkaar te lassen, zodat treinen vanuit Gronau kunnen doorrijden tot Hengelo. Bij de heropening van de spoorlijn Enschede-Gronau is de rechtstreeks aansluiting achterwege gelaten omdat er sprake was van een proef. Volgens Slob heeft de verbinding zich wel bewezen.

« Terug

Archief > 2010 > december

Geen berichten gevonden