Blije gezichten bij voetbalclub Achilles - TCTubantia 15-11-2010

maandag 15 november 2010 21:26

ENSCHEDE – De lucht is bewolkt en dreigend, maar de gezichten staan eensgezind vrolijk. Voor de meeste mensen is de reden voor hun aanwezigheid op het sportcomplex van Achilles dan ook een plezierige. De christelijke voetbalclub uit Noord heeft een nieuw kunstgrasveld gekregen en deze zaterdagmiddag vindt de officiële opening plaats. Bijgestaan door FC Twente- icoon Jan van Halst knipt niemand minder dan ex KNVB-directeur Henk Kesler om precies drie uur het lint door bij de omheining van het veld. „Voetbal bloeit als nooit tevoren”, laat Kesler weten in een korte toespraak voor de grote horde belangstellenden. „Elk weekend organiseren we dertigduizend wedstrijden en komen ruim een miljoen voetballers in actie.
Voetbal is een belangrijke maatschappelijke factor en om dat te zijn, heb je goede accommodaties nodig”, weet Kesler. Het vernieuwde complex van Achilles kan hem wel bekoren. „Een prachtig complex in een heuse voetbalstad. Enschede kan er trots op zijn”, zegt hij. Waarna er applaus klinkt en vuurwerk de grauwe lucht kleurt.
Net als alle Achilles- leden straalt ook voorzitter Bert Barneveld. „Het is een zware strijd geweest”, meldt de preses met een zojuist gekregen cadeau in zijn handen. „In mei wilde het college nog een ontsluitingsweg over het oude trainingsveld aanleggen, maar dankzij een grote verbondenheid binnen de vereniging hebben we de schouders er onder gezet. We hebben steun gezocht bij de ChristenUnie en het CDA en die ook gevonden.
Maar de kentering kwam toen de PvdA om ging. Toen is het allemaal in een stroomversnelling gekomen.” Dat was eind juni. Nog geen vijf maanden later ligt het nieuwe veld er tiptop bij. Kosten: zo’n 525.000 euro, maar dan heb je ook wat, weet voorzitter Barneveld, die al snel de gelukwensen krijgt van CU-raadslid Jurgen van Houdt.
Van Houdt was binnen de gemeenteraad de gangmaker achter het kunstgrasplan van Achilles. „Ik heb geen cadeaus meegenomen”, zegt hij tegen de voorzitter, wiens smile nog groter wordt. „Ik ben hier wel een drijfveer achter geweest, maar je doet het nooit alleen”, klinkt Van Houdt enigszins bescheiden. „Vanuit de club hebben ze enorm geïnvesteerd. Het is echt fantastisch wat je nu ziet. Vooral voor de ontwikkeling van de jeugd is kunstgras erg goed.”

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden