Dé vraag - Huis aan Huis 12-11-10

vrijdag 12 november 2010 21:10

Zondag is er een speciale dienst voor de christenen in Irak, georganiseerd door christenen uit die regio die hier wonen. Wat kun jij, als christenpoliticus, voor vervolgde christenen in Irak doen?

In het verleden hebben wij lokaal meermalen aandacht gevraagd voor de situatie van Wakonda Fondu. Dat is weliswaar geen Irakees, maar wel een vervolgde christen die dreigde te worden uitgezet. Daar zitten we lokaal dus bovenop. Daarnaast ondersteunen we ook verzoeken die bij ons worden ingediend om de specifieke situatie van vervolgde christenen in Irak onder de aandacht te brengen bij de ChristenUnie fractie in Den Haag. Met Joel Voordewind heeft onze partij een Tweede Kamerlid die zich hier volledig voor inzet.

Recentelijk heeft hij in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor het feit dat Nederland ruimhartig Irakese christenen moet opvangen en verzorgen. Dat geldt dan natuurlijk ook voor Enschede. Ook zou Nederland zich moeten inspannen voor een veilige zone voor Irakese christenen. Terreurgroepen in dat land maken er geen geheim van de christelijke minderheid als doelwit te kiezen. Zo worden gericht aanslagen gepleegd op priesters en kerken tijdens erediensten, worden huizen van christenen opgeblazen of worden gelovigen zomaar op straat doodgeschoten.

Joel heeft de Nederlandse regering met steun van SGP, SP, D66 en de Partij voor de Dieren (dus geen CDA!) via schriftelijke vragen opgeroepen zich hard te maken om de Ninevehvlakte tot een veilige zone te verklaren. Helaas kosten zulke voorstellen tijd voordat zij daadwerkelijk kunnen worden geïmplementeerd. Daarom moet Nederland, in navolging van Frankrijk, de christelijke slachtoffers van islamitische gewelddadigheden hier (tijdelijk) opvangen. Al was het alleen al om hun de nodige medische hulp te geven. Als lokale politici kunnen wij deze mensen laten weten en merken dat ze van harte welkom zijn in onze stad. Daarnaast draag ik zaken als deze ook op in mijn gebed en ik weet met mij vele anderen.

Hartelijke groeten,  Jurgen van Houdt
Fractievoorzitter ChristenUnie Enschede

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden