Dierenpark Enschede - Huis aan Huis 22-09-2010

woensdag 22 september 2010 21:00

ENSCHEDE - Er komt een dierentuin in Enschede. Tenminste als het aan de kinderen van groep 4 en 5 van gbs De Bron ligt. De naam is al bekend (Dierenpark Enschede) en de plek ook al: tussen de Helmerhoek en Stadsveld, op de plek waar de Usselerrondweg en de Haaksbergerstraat elkaar kruisen. Geld hoeft geen probleem te zijn. “De kinderen zijn bereid hun spaargeld in de dierentuin te investeren”, lacht Annegreet de Graaf, leerkracht van 4/5. “Ze willen ook aan de slag in de dierentuin. Of het nu als oppasser is of in het restaurant.”

“ We wilden de kinderen aan het begin van het schooljaar een leuk en uitdagend project bieden met opdrachten op hun niveau”, gaat De Graaf verd er. “Daar komt nog bij dat kinderen dieren leuk vinden. We hebben een mooie maquette gemaakt, waarin de kinderen konden laten zien hoe zij een dierentuin wilden inrichten. Ook hebben ze een naam bedacht, de plek bepaald waar de dierentuin moet komen en de entreeprijs vastgesteld. Verder hebben kinderen informatie opgezocht over de dieren zo dat er ook bordjes in het park kunnen komen en heeft een groepje onder zoek gedaan of er echt niet een dierentuin in de buurt is.”

De kinderen zijn aan de slag gegaan aan de hand van een fictieve brief van een zekere Jeroen die graag een dierentuin in Enschede wilde. Maar toen de kinderen druk bezig ware n met hun project is een echte brief naar de burgemeester gestuurd. Die had echter geen tijd om het project te bekijken, maar namens hem bezochten Jurgen van Houdt en Wim Tekkelenburg van de ChristenUnie de school. “Het ziet er heel mooi uit”, vindt Van Houdt. “Het is altijd goed om te zien wat er bij kinderen leeft. Zo ontdek je wat een complete stad als Enschede nog mist. Ik vermoed dat het dierenpark te duur is, maar we gaan het zeker binnen de raad inbrengen.”

Rachel (7) en Michiel (8) zijn maar wat blij met hun dierenpark. “Als er een dierentuin in Enschede zou zijn, ging ik er naartoe”, vertelt Rachel, als ze trots de savanne aanwijst en aangeeft waar de waterdieren, reptielen en speelplaats moeten komen. Michiel: “ We hebben samen veel lol gehad met het maken van het dierenpark. Vooral het maken van de dieren was leuk.” Rachel is het met hem eens. “Het verven, dat vond ik het allerleukst!”

Foto's van het werkbezoek vind je hier. Met dank aan Annegreet de Graaf.

« Terug

Archief > 2010 > september

Geen berichten gevonden