Rouvoet: meer nadruk op inhoud. TC Tubantia 03-06-2010

donderdag 03 juni 2010 23:16

ENSCHEDE - Tijdens zijn bezoek aan de Twentse Courant Tubantia, geeft demissionair vice-premier en ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet aan dat hij vindt dat de verkiezingscampagne tot nu toe te veel over onbelangrijke kwesties en geschillen tussen politici gaat. "Met name in het begin van de campagne ging het over wat Jan Peter Balkenende had gezegd, over Job Cohen en de CPB-cijfers, over de boosheid van Mark Rutte en over Hero Brinkman versus Geert Wilders. Ik vind dat het veel meer over de inhoud moet gaan. Ik heb het bijvoorbeeld zelf in elk debat waar ik aan deelnam over de positie van het gezin gehad." Rouvoet is "zeer tevreden" over de resultaten die hij als minister van Jeugd en Gezin heeft kunnen boeken.

Mark Rutte is niet in de positie om nu al cadeautjes weg te geven aan Oost-Nederland. Dat zegt CU-lijsttrekker André Rouvoet bij De Twentsche Courant Tubantia. Hij reageert daarmee op de belofte die de VVD-lijsttrekker eerder deze week deed om 300 miljoen extra te steken in de oostelijke snelwegen A1, A35 en (de doortrekking van) de A18. Rouvoet staat niet bij voorbaat negatief tegenover de aanpak van snelwegen in de regio. "Maar als dat betekent dat je geld bij de gezinnen hier moet weghalen om dat in asfalt te stoppen, dan vraag ik me af of we goed bezig zijn."

De prognose van André Rouvoet voor de verkiezingsuitslag is als volgt: CDA 28, PvdA 32, SP 10, VVD 32, PVV 14, GroenLinks 10, ChristenUnie 10, D66 10, PvdD 2, SGP 2.

« Terug

Archief > 2010 > juni

Geen berichten gevonden