Christelijke hetero houdt zich staande in roze debat - TC Tubantia 27-05-2010

donderdag 27 mei 2010 11:37

Als enige hetero (de gespreksleider even niet meegerekend) tussen vier homo’s stond Jurgen van Houdt er gisteravond helemaal alleen voor. Maar de voorman van de ChristenUnie wist zich keurig staande te houden in al dat roze geweld om hem heen.

Van Houdt stak niet onder stoelen of banken dat ‘Enschede opent Roze’ wat hem betreft niet had gehoeven. „Ik heb liever het rood -van FC Twente- dan het roze.” Maar als het festival Enschede net zo op de kaart kan zetten als de Vierdaagse dat voor Nijmegen heeft gedaan, zo liet hij zich ontvallen, dan zou hij zijn mening nog wel eens kunnen bijstellen.

Het verwijt vanuit de zaal dat de ChristenUnie geen moeite heeft met het homo-zijn maar wel tegenstander is van homo-activiteiten, is volgens hem onterecht. Homo-emancipatie is voor de ChristenUnie een belangrijk punt.

De uitnodiging van wethouder Ed Wallinga om het festival van dichtbij mee te maken, nam Van Houdt in overweging: „Er is zondagmiddag om half vijf een kerkdienst. Misschien dat ik daarnaartoe ga.”

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden