ChristenUnie Koffie award uitgereikt aan Hospice Enschede

maandag 01 maart 2010 14:35

Vanmorgen heeft de ChristenUnie haar Koffie-award uitgereikt aan Trudy van Gils, hoofd van het Hospice Enschede. Met deze prijs, die eerder ten deel viel aan de Buurtkamers (2006) in Stroinkslanden en Helmerhoek en aan het Legers des Heils (2008), wil de ChristenUnie initiatieven belonen en onder de aandacht brengen die tot doel hebben de onderlinge betrokkenheid tussen mensen te vergroten.

De ChristenUnie Koffie-award is een dienblad, gevuld met koffie, thee, kopjes en bijbehorende lekkernijen. Het dienblad symboliseert de dienstbare instelling van de prijswinnaar. Het Hospice heeft een belangrijke functie om mensen in hun laatste levensfase een gastvrij thuis te bieden, waar aandacht, zorg en nabijheid vanzelfsprekend zijn. Bewoners kunnen in een huiselijke omgeving, door goede zorg omringd, hun laatste levensfase doorbrengen. Zo kan in een rustige omgeving afscheid van dierbaren worden genomen. Deze inzet mag volgens de ChristenUnie best eens extra worden onderstreept.

‘De aanpak van het Hospice is bijzonder en dit werk kan niet gebeuren zonder de inzet van alle professionals en vrijwilligers, die zich inzetten voor hun naaste’ aldus Jurgen van Houdt. ‘Het is ons bij het bezoek nog eens extra duidelijk geworden dat vooral het team van opgeleide vrijwilligers een onmisbare schakel vormt tussen de mantelzorg, de professionele zorg en de bewoner. Deze prijs is dan ook dik verdiend. Het is ook mooi om te zien dat de buurt, die eerst afwijzend tegenover de komst van het Hospice stond, deze inmiddels helemaal in haar armen heeft gesloten. Meerdere vrijwilligers zijn uit de buurt afkomstig.'

Het Hospice beschikt inmiddels al over meer dan 60 vrijwilligers. Om optimaal zorg te kunnen verlenen zouden dit er 80 moeten zijn. Schroom niet u aan te melden via info@hospice-enschede.nl.

« Terug

Archief > 2010 > maart

Geen berichten gevonden