Antifascisten plakken over ChristenUnie en PPE - TC Tubantia 23-02-10

dinsdag 23 februari 2010 11:50

Van de ChristenUnie is alleen de foto van lijsttrekker Jurgen van Houdt nog zichtbaar.

ENSCHEDE - ‘Geef angst en haat geen stem.’ Grote posters met die tekst zijn over verkiezingspamfletten geplakt op diverse gemeentelijke verkiezingsborden, zo is maandag ontdekt. De posters van de PPE, de lijst van Hans Hofte, gaan helemaal schuil achter rood- zwart.

Van de ChristenUnie is alleen de foto van lijsttrekker Jurgen van Houdt nog zichtbaar. De afzender van de overplakactie is AFA-Nederland, de landelijke Antifascistische Actiegroep die zich sterk keert tegen de opmars van Geert Wilders en zijn partij. De actievoerders hebben denkbaar de PPE aangezien voor de PVV van Wilders. Mogelijk heeft het verleden van lijsttrekker Hofte, die vier jaar raadslid was voor de Stadspartij, bij de actie een rol gespeeld. Dat de ChristenUnie in beeld is bij afanederland is voor het eerst.

Er zijn overigens afgelopen weekend meer posters op de verkiezingsborden geplakt. ‘Lijst 20’ - een ludieke poster met de tekst ‘wie weet nog wie wat waar vandaan haalt. Voor jullie een vraag voor ons ook’ - maakt reclame voor zichzelf. De partij doet, voor alle duidelijkheid, niet mee aan de raadsverkiezingen.

De gemeente, als eigenaar van de borden, overweegt de extra kosten van het opnieuw beplakken te verhalen op de daders als die worden opgespoord. Politieke partijen mogen niet zelf hun posters op de Enschedese borden plakken. De gemeente heeft dit uitbesteed aan Visschedijk Hoveniers uit Oldenzaal, die elke werkdag een controleronde maken.

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden