Inventarisatie schade door subsidiestop ESF

woensdag 02 november 2005 11:10

Nog maar een paar maand geleden meldde ‘Den Haag’ dat aanvragen voor Brusselse subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) nog tot medio 2006 konden worden ingediend. Vrijdag 28 oktober om 9.00 uur sloot staatssecreataris Van Hoof van Sociale Zaken het loket.
Wethouder T. de Weger deed deze week in de Stedelijke Commissie kort verslag van deze absurde gang van zaken

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van woensdag 02 november 2005.

ENSCHEDE - Nog maar een paar maand geleden meldde ‘Den Haag’ dat aanvragen voor Brusselse subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) nog tot medio 2006 konden worden ingediend. Vrijdag 28 oktober om 9.00 uur sloot staatssecreataris Van Hoof van Sociale Zaken het loket.

Wethouder T. de Weger deed deze week in de Stedelijke Commissie kort verslag van deze absurde gang van zaken. Hij onderstreepte daarmee dat ook voor hem het besluit van de staatssecreataris als de bekende donderslag bij heldere hemel is gekomen. ‘Hier heb ik geen goed woord voor over’, antwoordde De Weger op vragen van GroenLinks over de gevolgen van de subsidiestop ESF voor Enschedese projecten.

‘We waren hier zeer onaangenaam door verrast. Gezien de grote weerstand, is hierover het laatste woord zeker nog niet gesproken.’

De Weger kon melden dat de vorig jaar ingediende aanvragen gehonoreerd zijn. Verder zal het college er alles aan doen om de lopende aanvragen die later zijn ingediend, alsnog binnen te halen. Volgens schattingen heeft de gemeente nog voor enkele miljoenen euro’s aan aanvragen lopen. Hoeveel precies en voor welke projecten, kon de wethouder niet zeggen. ‘We gaan nu snel inventariseren welke projecten door de afgekondigde subsidiestop kunnen worden getroffen. Dat proberen we zo goed mogelijk in beeld te krijgen’, aldus De Weger.

GroenLinks-raadslid Tenkink noemde het besluit een staaltje ‘onzorgvuldig en onbehoorlijk bestuur’. Tenkink heeft ‘zijn’ Tweede Kamerfractie gevraagd snel actie te ondernemen en riep z’n Enschedese collega’s op, hetzelfde te doen.

« Terug

Archief > 2005 > november

Geen berichten gevonden