Eten bij Happietaria voor het goede doel

zaterdag 19 november 2005 13:56

Ook dit jaar weer wordt in Enschede een Happietaria georganiseerd. De Happietaria is een tijdelijk restaurant dat dit jaar D.V. van 23 november tot en met 14 december geopend zal zijn. Het heeft als doel om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten én om mensen bewust te maken van de ontwikkelingsproblematiek in de derdewereld.

ENSCHEDE - Ook dit jaar weer wordt in Enschede een Happietaria georganiseerd. De Happietaria is een tijdelijk restaurant dat dit jaar D.V. van 23 november tot en met 14 december geopend zal zijn. Het heeft als doel om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten én om mensen bewust te maken van de ontwikkelingsproblematiek in de derdewereld. De organisatie van de Happietaria’s ligt in handen van leden van christelijke studentenverenigingen, allen vrijwilligers die studeren in Enschede.

Happietaria Enschede heeft 7 jaar gedraaid in de oude ijssalon 'La Venezia.' Het heeft daar naam opgebouwd, menig Enschedeer is er vertrouwd mee geworden. Echter, voor dit jaar moest Happietaria op zoek naar een andere locatie. Die is uiteindelijk gevonden: in de voormalige cocktailbar 'de Boelevaar' aan de Heutinkstraat 2, op de hoek van de Molukkenstraat.

Happietaria is een landelijk initiatief en wordt ondersteund door Happy Gift. Deze stichting levert o.a. het project aan waarvoor geld ingezameld gaat worden. Dit jaar is de opbrengst van Happietaria Enschede bestemd voor basisgezondheidszorg in Albanië en voor een tehuis voor tienermeisjes in Moldavië. De projecten lopen via de christelijke hulpverleningsorganisatie Dorcas.

De ChristenUnie steunt de doelstellingen van de Happietaria volledig. Meer informatie over Happietaria en de goede doelen die u steunt als u daar gaat eten, vindt u op www.happietaria.nl/Enschede.

« Terug

Archief > 2005 > november

Geen berichten gevonden