Boekelo krijgt heuse dierentuin bij Labyrinth

woensdag 23 maart 2005 18:15

BOEKELO - Het Labyrinth der Zinnen wordt een heuse dierentuin. Nee, tijgers en olifanten zul je er niet vinden maar wel kleinere dieren als dwergapen, kleine panda's en zebra's. Uiteindelijk moet het een familiepark worden dat 200.000 bezoekers per jaar naar Boekelo trekt. De naam? Zoo Labyrinth Boekelo.
"De reden van de komst van het dierenpark is niet dat het slecht zou gaan met het Labyrinth der Zinnen", vertelt wethouder Tymon de Weger.

Uit: Huis aan Huis Enschede van woensdag 23 maart 2005.

BOEKELO - Het Labyrinth der Zinnen wordt een heuse dierentuin. Nee, tijgers en olifanten zul je er niet vinden maar wel kleinere dieren als dwergapen, kleine panda's en zebra's. Uiteindelijk moet het een familiepark worden dat 200.000 bezoekers per jaar naar Boekelo trekt. De naam? Zoo Labyrinth Boekelo."De reden van de komst van het dierenpark is niet dat het slecht zou gaan met het Labyrinth der Zinnen", vertelt wethouder Tymon de Weger. "Het heeft puur ite maken met de overname van het Labyrinth door Zodiac Zoos BV." Deze organisatie heeft dierenparken heeft in Epe (Gelderland), Overloon (Noord Brabant) en Leeuwarden. Wat al die parken gemeen hebben is bijzondere flora en fauna en de nadruk op educatie. De Weger kan zich daar prima in vinden. "Het is goed dat er een dierenpark in Boekelo komt. De dichtstbijzijnde parken zijn het Noorderdierenpark in Emmen en Burgers Bush in Arnhem. Daar tussen zit niets. Twente was een witte vlek. En ook in Duitsland moet je behoorlijk rijden wil je een dierentuin tegenkomen."

Zoo Labyrinth Boekelo zal een oppervlakte krijgen van veertig hectare. De dierentuin kan zich daarmee niet vergelijken met Emmen of Arnhem. Dat geeft niets, aldus De Weger. "Die kleinschaligheid is juist goed." Daarmee is het park uitermate geschikt voor gezinnen. De eerste dieren komen overigens al deze maand aan in het Labyrinth. Het gaat dan om ringstaartmaki's, ooievaars, wallabies en kraanvogels. De andere dieren komen later. Bovendien worden in de toekomst op een activiteitenveld regelmatig roofvogeldemonstraties gehouden. Het dierenpark moet komen op een plek dat nu nog weiland is. De gemeente is inmiddels met de onderhandelingen gestart. "Verder moeten we kijken naar milieu en verkeer. Dit alles moet goed onderzocht worden. Pin me dus niet vast op een exacte datum. Als we snel zijn halen we 2008, maar dat ligt eraan hoe snel de procedures verlopen." Zodiac Zoos verwacht dat al in de komende jaren het bezoekersaantal richting de 85.000 gaat. Ter vergelijking: het Labyrinth der Zinnen mocht vorig jaar tussen de 40.000 en 45.000 bezoekers begroeten. En in de toekomst wordt verwacht dat er 200.000 mensen het dierenpark in Boekelo weten te vinden. "Maar daar zal wel jaren overheen gaan", tempert De Weger.

Overigens is de wethouder niet alleen blij dat Boekelo toeristisch meer op de kaart wordt gezet, ook voor de werkgelegenheid is het goed. De Weger verwacht tientallen nieuwe banen. "Bovendien is zo'n dierenpark goed voor het imago van de gemeente Enschede. We kunnen toeristen straks alles bieden. Nu alleen nog een ijsbaan. Dan zijn we klaar."

« Terug

Archief > 2005 > maart

Geen berichten gevonden