Onrust bij speeltuin Acacia

donderdag 10 maart 2005 22:58

Speeltuin Acacia in de Berkstraat is enkele dagdelen in de week gesloten omdat een groep jongeren voor overlast zorgt. Buurtbewoners hebben ook klachten geuit over deze groep, aldus stadsdeelwethouder T. de Weger. 'De verhalen die de ronde doen zijn zwaar aangezet, maar we krijgen wel signalen dat daar iets moet gebeuren', antwoordde de wethouder gisteravond in de Stedelijke Commissie op vragen van D66-raadslid A. van Duinen.

uit: Tubantia van dinsdag 1 maart 2005.

ENSCHEDE - Speeltuin Acacia in de Berkstraat is enkele dagdelen in de week gesloten omdat een groep jongeren voor overlast zorgt. Buurtbewoners hebben ook klachten geuit over deze groep, aldus stadsdeelwethouder T. de Weger. 'De verhalen die de ronde doen zijn zwaar aangezet, maar we krijgen wel signalen dat daar iets moet gebeuren', antwoordde de wethouder gisteravond in de Stedelijke Commissie op vragen van D66-raadslid A. van Duinen.

Volgens J. Snelder van stichting Wijkwelzijn West is een beheerder van de speeltuin ziek, waardoor de jongeren moeilijk waren te handhaven. Hoe groot de groep is, is onduidelijk. Woningcorporatie Domijn, die in deze omgeving de meeste huizen verhuurt, houdt vanavond een bijeenkomst over de buurt. Met tal van maatschappelijke organisaties wil die een leefbaarheidproject opzetten. 'We moeten inzetten op goede contacten met de bewoners', vindt De Weger.

« Terug

Archief > 2005 > maart

Geen berichten gevonden