ChristenUnie bepleit duurzame ontwikkeling op luchthaventerrein

maandag 03 november 2008 21:59

Bij de discussie over de invulling van het terrein van de voormalige luchthaven zou gestreefd worden naar ‘een economisch sterker en duurzamer Twente'. In de plannen zoals die nu voorliggen, wordt wel gekeken naar de milieu-effecten die het gevolg zijn van de vestiging van bedrijven, maar het antwood op de vraag hoe we ons op een duurzamere toekomst moeten voorbereiden mist. Hoe kunnen we een goede balans vinden tussen de sociaal-culturele, de ecologische en de economische aspecten?

De ChristenUnie pleit voor een Eco-Business Park Twente, als aanjager voor een maatschappelijk verantwoorde economische ontwikkeling, met een brede uitstraling van duurzaamheid naar de andere (industriële) activiteiten in en buiten de gebiedsontwikkeling van vliegveld Twente en omgeving. Dit Eco-business park implementeert de cradle-to-cradle methodologie en gaat uit van innovaties in de energiesector. Energiebesparing en overschakeling naar schone brandstoffen zijn uitgangspunten. Op deze manier kan het Eco-Business Park Twente een versnelling in duurzame ontwikkelling realiseren.

Ten grondslag aan deze visie ligt het respect voor de aanwezige natuur en de mensen die er wonen en werken. Om het Eco-business park Twente een succes te maken is medewerking van kennis- en onderzoeksinstituten noodzakelijk. Samen met het bedrijfsleven kan een top duurzame ontwikkeling in Twente worden gerealiseerd. Zowel de kennis- en onderzoeksinstituten als de industrie zijn daarvoor aanwezig in Twente.

De nota waarin onze ideeen staan beschreven is in de raadsvergadering van 3 november aangeboden aan wethouder Helder.

« Terug

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden