Vragen over vestiging coffeeshop nabij twee basisscholen

maandag 25 juni 2007 08:29

De afgelopen tijd zijn bij de ChristenUnie meerdere reacties binnengekomen over de vestigingsmogelijkheden van een verkoop- en gebruikerspunt van softdrugs in het pand van Spitfire op de hoek Deurningerstraat/Horstlindelaan. Wij hebben met verbazing hiervan kennisgenomen, aangezien het genoemde pand op maar 50 meter afstand ligt van twee basisscholen in de wijk Deppenbroek.

Naar aanleiding hiervan heeft de ChristenUnie de volgende vragen aan het college:

1. Klopt het dat het in principe mogelijk is dat een verkoop- en gebruikerspunt van softdrugs zich in het pand van Spitfire vestigt?
2. Is er ook contact geweest met de buurtbewoners toen deze kans zeer reëel leek?
3. Klopt het dat de gemeente Enschede in haar lokale coffeeshopbeleid heeft bepaald dat coffeeshops die niet binnen 250 meter van een school voor voortgezet onderwijs liggen worden gedoogd, maar dat deze grens niet geldt voor basisscholen? Oftewel dat coffeeshops dus mogen openen tegenover een basisschool?
4. Is het college het met de ChristenUnie eens dat hier sprake is van een zeer onwenselijke situatie?
5. Welke acties gaat het college dan ook ondernemen om op zo kort mogelijke termijn een einde te maken aan deze misser in het lokale coffeeshopbeleid?
6. Gaat het college hierbij ook serieus kijken naar aanvullende afstandseisen voor jeugdvoorzieningen, zoals dit bijvoorbeeld in Rotterdam het geval is?
7. Burgemeester Den Oudsten heeft in zijn nieuwjaarstoespraak ingezet op bestrijding van het alcoholgebruik onder jongeren. Wil het college ook inzetten op bestrijding van het drugsgebruik onder jongeren, mede gelet op de zorgwekkend sterke groei van het drugsgebruik in onze stad zoals dit recentelijk naar voren kwam uit cijfers van het Trimbosinstituut?

« Terug

Archief > 2007 > juni

Geen berichten gevonden