Proef met twee richtingsverkeer in de Beltstraat

dinsdag 15 mei 2007 21:32

De laatste raadsvergadering is een initiatiefvoorstel van de gemeenteraad voor een proef met twee richtingsverkeer in de Beltstraat behandeld. Dit komt niet heel vaak voor, dus hierbij past een compliment aan de initiatiefneemsters van PvdA, CDA en VVD die gezamenlijk één richting zijn gegaan. Hierbij hebben ze het commentaar van andere partijen, waaronder de onze, meegenomen. Zo duurt de proef nu nog maximaal een jaar in plaats van twee en worden er veiligheidsmaatregelen genomen.

Zoals u weet zijn wij een goedgelovige fractie. Wij geloven echter niet dat het in tweerichtingen openstellen van de Beltstraat zal leiden tot een evenwichtige spreiding van de verkeerssituatie in de Beltstraat en richting Centrum. Wij verwachten, net als de werkgroep verkeer van het binnenstadsoverleg, een chaos.

In het voorstel ging het gelukkig om een proef, niet om een definitief besluit tot instelling van twee richtingsverkeer. We hebben de afgelopen tijd als raad de verschillende argumenten voor en tegen gehoord én met elkaar uitgewisseld. Wij blijven cynisch over dit plan, maar zien wel in dat er maar één manier is om de zaak helder te krijgen en dit slepende punt aan de juiste oplossing te helpen. Dat is door middel van deze proef. Daarbij kan het immers twee richtingen opgaan, waarvan uiteindelijk maar één richting de juiste zal zijn.

Jurgen van Houdt,
Fractievoorzitter

« Terug

Archief > 2007 > mei

Geen berichten gevonden