CU en BBE tegen huwen in Stonewall

dinsdag 19 september 2006 19:55

Uit: Tubantia van dinsdag 19 september 2006.
ENSCHEDE - Niet alleen de ChristenUnie sprak zich gisteravond in de stedelijke commissie uit tegen de aanwijzing van homo- en lesbiënnecafé Stonewall als officiële trouwlocatie. Ook de fractie van Burger Belangen Enschede ziet het sluiten van huwelijken in de bruine kroeg aan de Walstraat niet zitten.

Woordvoerder B. Sanders beargumenteerde het gisteravond zo: ‘Bijzondere trouwlocaties zijn tijdelijk huis der gemeente. Dat houdt in dat ze een representatieve uitstraling moeten hebben en dat heeft café Stonewall niet.’ De aanwijzing van Stonewall als trouwlocatie stond aanvankelijk voor de raadsvergadering van volgende week maandag geagendeerd als hamerstuk. De ChristenUnie wilde er echter nog iets over zeggen en zette het gisteravond op de agenda. Zodoende kon woordvoerder B. Veldkamp melden dat zijn fractie 25 september niet akkoord gaat met het collegevoorstel. ‘Het huwelijk is een officiële gebeurtenis die thuis hoort in het stadhuis. Daarom hebben we moeite met een café als trouwlocatie en Stonewall in het bijzonder.’

Die laatste toevoeging liet voor M. van Heijster van GroenLinks niets aan duidelijk te wensen over ten aanzien van het CU-standpunt. De ChristenUnie voert hiermee overigens een consequent beleid want ze stemde al eerder tegen alternatieve trouwlocaties. Onverwachte steun kreeg het college van H. Hofte, voormalig raadslid voor de Stadspartij. Hij riep alle fracties op, het voorstel te steunen omdat het past in het beleid dat in Enschede wordt uitgevoerd. Intussen hebben zich de eerste stellen die in Stonewall willen trouwen al gemeld. ‘De dag van je leven moet je vieren op de plek die je wilt’, sprak VVD’er J. Hatenboer.

« Terug

Reacties op 'CU en BBE tegen huwen in Stonewall'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.